Fyra matcher - ett guld på spel

Helvetspro- grammet som kan krossa Djurgården

FOTBOLL

Guldkandidat eller mittenlag?

Djurgården får svaret efter fyra raka matcher mot topplag.

- Vi slår lite ur underläge, säger tränaren Kjell Jonevret.

Siktar framåt Om Djurgården inte ska bli helt avhängda från toppstriden krävs det att de börjar plocka poäng. De fyra kommande matcherna är mycket viktiga, men väldigt tuffa.

Det ryktas och spekuleras om Djurgårdens planerade sommarvärvningar: ett par nyförvärv som ska göra laget tillräckligt bra för att kunna vara med och göra upp om SM-guldet.

Transferfönstret öppnar den 1 juli.

Men då kan gulddrömmarna redan ha gått upp i rök.

I dag möter Djurgården Kalmar på bortaplan. Sedan väntar, i tur och ordning, IFK Göteborg (h), Malmö (b) och Helsingborg (h).

Spelas på Råsunda

Ett stenhårt program.

Och det blir inte bättre av att de två hemmamatcherna spelas på Råsunda, och inte på Stockholms Stadion där löparbanorna ska läggas om.

Riktigt skral poängskörd i de fyra matcherna och Djurgården kan ha riktigt långt upp till toppen av tabellen.

- Absolut, visst kan det bli så, säger Jonevret.

- Men samtidigt kan vi inte stirra oss blinda på tabellen. Vi kan inte bara lägga av om vi är långt efter. Se bara på Göteborg, som i fjol var långt efter men som vann nästan varje match på hösten.

Under inledningen av allsvenskan har Djurgården till största del mött bottenlag. Av de fem sämsta lagen i tabellen, har Djurgården spelat mot fyra. Nu, när motståndet blir bättre, slipper laget favoritstämpeln.

Kritik vid förlust

- Vi slår lite ur underläge. Mot Kalmar säger ju alla att vi ska förlora, menar Kjell Jonevret.

-Men det är lite speciellt med Djurgården. För även om vi är nederlagstippade innan, så får vi kritik om vi förlorar. Det blir aldrig riktigt så att man slår ur underläge med Djurgården.

Vad tror du om matchen mot Kalmar?

- När man ser Kalmar spela är det väl sådär. Men de har tagit imponerande mycket poäng. De är svåra att ta poäng av, helt klart, säger Kjell Jonevret.

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM