Atiku satte stopp för Assyriskas negativa trend

Hjälten: Det känns bra för min del

FOTBOLL

Ibrahim Atiku gjorde sitt första allsvenska mål – och satte stopp på Assyriskas negativa trend.

1–0 (0-0) mot Gif Sundsvall innebar tre viktiga poäng och ger lite andrum inför fortsättningen.

– Det känns bra för min egen del och det är roligt att göra klubben glad, sade målskytten.

Foto: Bildbyrån
Assyriskas hjälte. Ibrahim Atiku ordnade 1–0 för Assyriska mot Gif Sundsvall.

Allsvenska nykomlingen Assyriska spelade med stor press på sig i matchen mot Gif Sundsvall. Efter fyra raka förluster gällde det för jumbolaget att åtminstone försöka få med sig en poäng för att inte halka för långt efter.

Ibrahim Atiku visade att han hade förstått söndagens uppgift redan i första halvlek. Förutom bra passningar och några snygga dragningar hade han även en farlig målchans i den 39:e minuten – men Sundfors räddade till hörna.

– Jag fick självförtroende av det skottet och kände att jag hade rätt målkänsla. Det hjälpte mig när chansen dök upp senare, sade Atiku.

Tvekade inte

Då, 26 minuter in på andra halvlek, fick han bevis på att målkänslan verkligen fanns där. Framspelad av Dani Hamzo träffade han först en Sundsvallsspelare, men kunde sedan på returen slå in segermålet. Atiku siktade mot bortre hörnet och drog till.

– Jag tvekade inte att ta chansen igen. Men hade jag inte skjutit i första halvlek så hade jag inte vågat skjuta där, då hade jag kanske passat, sade han.

Därefter jagade Sundsvall kvittering, men Assyriska höll undan.

– Det var ett typiskt ställningskrig där det lag som gjorde det första målet skulle vinna. Vi försökte på slutet, men det räckte inte, sade Sundsvalls tränare Jan Halvor Halvorsen.

Fram till målet hände det inte särskilt mycket. Assyriska försökte mest och bäst i första halvlek, men fick inte till det i de avgörande lägena.

Sundsvall backade mest hem och uppvaknandet efter baklängesmålet kom allt för sent.

Nöjd med trendbrottet

Assyriska lyckades därmed vända den negativa trenden och tog sin andra seger i allsvenskan.

– Det var en mycket svår match för oss och jag är glad över att vi lyckades vända trenden. Vi jobbade bra som lag och målet var att åtminstone ta en poäng – och det lyckades vi med, sade Assyriskas tränare José Morais.

Det blev tre poäng, tack vare Atiku, som kom från Friska Viljor till Assyriska.

– Det var ett viktigt mål, men jag kan inte säga att det var det viktigaste i mitt liv. Känslan påminner mig om när jag gjorde viktiga mål när jag var yngre. Det känns mycket bra, sade han.

Jenny Danielsson/TT