Operation: utrensning

Lukic till attack mot spelarna

FOTBOLL

MALMÖ

Zoran Lukic vill rensa upp i Örgrytes trupp i sommar.

– Jag har lärt mig vem som är vem hos oss. Om möjligt ska vi få in spelare som har karaktär och som kan styra upp spelet bättre, säger Lukic efter fjärde raka förlusten i allsvenskan.

tid att tänka Zoran Lukic fick följa dagens match från läktaren. Efter en incident med en vattenflaska blev han uppvisad av domaren Stefan Johannesson.

Men det handlar inte om att Öis ska utöka truppen.

– Nej, det kan vi inte. Vi ska ha principen en spelare in - en ska ut. Vi ska inte ha mer än 20 spelare i truppen. Jag tycker inte att 22:a och 23:e spelaren tillför något, säger Zoran Lukic.

Letar unga spelare

Och just nu tycker han att flera spelare i Öis trupp inte tillför något överhuvudtaget.

– Speciellt de tre-fyra senaste matcherna har vi börjat titta noga på truppen. Vi behöver bredda truppen och få en bättre konkurrens med spelare som är beredda att göra det arbete som krävs.

– Vi har jobbat väldigt hårt med att titta på var vi kan hitta unga lovande spelare som blir stolta över att spela i Öis. Såna som är beredda att offra högra handen för att vinna och försvara Öis färger. Det ser inte alla gånger ut på det sättet nu, säger Zoran Lukic.

Han vill inte frånsvära sig sin egen skuld i att Öis nu ligger sist i allsvenskan.

– Det som hänt är att några spelare inte gjort det arbete man måste göra. Naturligtvis måste jag dela ansvaret, jag borde ha upptäckt det men man blir bekväm i sin situation och förstod inte vad som hände.

Envist hävdar han att såväl han själv som spelarna anser att 4-3-3 är bästa taktiken för laget att spela efter.

Annars är det lätt att misstänka att tänkandet är en rest av Lukics framgångsrika år med Djurgården då de viktiga mittfältarna hette Kim Källström, Andreas Johansson och Stefan Rehn...

– Nej, nej. Inte alls. Men vi hade andra spelartyper då. Riktigt bra mittfält, säger Lukic.

Lurades på en straff

Dagens Örgryte har åtminstone inte tur. För andra matchen i följd lurades man på en solklar straff.

– I dag såg alla det. Det var också en anledning till att jag sparkade till flaskan men jag känner inte att vi är orättvisst behandlade. Jag känner bara att domaren inte har samma nivå hela tiden.

– Man får inte tillåta fri bedömning. Är det hands inom straffområdet ska det vara straff på Söderstadion, på Malmö stadion, på Gamla Ullevi. Annars hamnar vi i lägen där vi bråkar om det är straff eller inte straff, säger Zoran Lukic.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM