Mittbacken Andersson frälste Bois i Skånederbyt

4–3-målet med matchens sista spark

Foto: Bildbyrån
Festfixaren. Landskrona hade tappat en 3–0-ledning till 3–3 i Skånederbyt mot Helsingborg – men vände matchen igen. På övertid, med matchens sista spark, lobbade mittbacken Gustaf Andersson in segermålet 4–3.
FOTBOLL

Landskrona hade tappat en 3–1-ledning till 3–3 i Skånederbyt mot Helsingborg.

Med matchens sista spark vände Bois igen – Gustaf Andersson lobbade in 4–3.

– Jag är fruktansvärt nöjd. Jag tyckte att det var ett ganska bra läge att göra mitt första mål i Bois-tröjan, säger Andersson.

De svartvita-fansen i storpubliken på Landskrona IP njöt i fulla drag långt in i derbytillställningen; Kevin Amuneke (1–0 i den första minuten), Antti Okkonen (2–0 i den 16:e) och Jon Jönsson (3–0 i den 51:a) skaffade Bois en överraskande 3–0-ledning mot topplaget Helsingborg.

I det läget pekade inget för en vändning – men den kom trots allt.

Gånger två, skulle det visa sig.

Jakob Augustsson reducerade till 1–3 bara minuten efter Bois 3–0, ett mål som plötsligt väckte nytt liv i Peter Swärdh-bygget. Med lite drygt tio minuter kvar krigade sig Helsingborg tillbaka:

I den 78:e minuten knorrade Atiba Hutchinson in 2–3 och tre minuter senare slog Peter Graulund in 3–3 och matchen såg i det läget att svänga över helt till Helsingborg-favör.

I stället – vände Bois igen.

På övertid, med 20 sekunder kvar på matchklockan, följde mittbacken Gustaf Andersson med upp i ett anfall och lobbade in en förlupen boll till 4–3.

– Det kan det bli bättre. Tappar vi 3–0 vill vi vinna matchen. Vi tyckte att vi hade kontroll på händelserna vid 3–0 och slappnade av lite för mycket. Det var helt enkelt lite för bra...det var jäkligt skönt att få vinna för att kunna dra lärdom av det här, säger Gustaf Andersson i Com Hem-sändningen.

Viktig seger?

– Ja, förhoppningsvis hakar vi på i toppen nu.

Hif-stjärnan Atiba Hutchinson:

– Vi kämpade hårt, men oturligt nog åkte vi på ett baklängesmål mot slutet. Det känns förstås jättetungt.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM