Elfsborg tigger pengar av sponsorer

Ska finansiera köp av Mathias Svensson

FOTBOLL

GÖTEBORG

Allt pekar på att Mathias Svensson och Elfsborg är överens.

Nu "tigger" klubben sponsorerna på pengar för att finansiera köpet.

- Egentligen har vi personer som satsar riskkaptial så det räcker, men det är mer intressant att få gåvor för då slipper man betala tillbaka pengarna, säger klubbdirektören Thomas Nyberg.

Foto: Getty Images
Kan bli klar i nästa vecka.

Mathias Svensson är fortfarande på semester med familjen, men mycket tyder på att övergången till Elfsborg blir klar inom kort. Nyberg dementerar inte uppgifterna.

Kan vara klart snart

- Vi väljer att kommentera detta senare i veckan. Jag har pratat med både Jonas (Mathias agent och bror), Mathias och Norwich så den processen pågår. Det är inte klart, men säg att vi kan vara klara i början av nästa vecka, säger Nyberg.

Mathias Svensson, som får lov att gå från nedflyttade Norwich i England för drygt 1,3 miljoner kronor, har fått ett erbjudande av Elfsborg. Nyberg vill inte kommentera några summor men det har spekulerats i att Mathias ska få en signingbonus på fem miljoner som delvis inkluderar lön i ett treårskontrakt.

För att finansiera köpet - Mathias ersättning samt summan till Norwich - uppmanar Elfsborg på sin hemsida samt i ett flygblad sina fans att vara med och skänka pengar till värvningen.

Höll mössan i hand

Uppropet har också nått klubbens sponsorer. I samband med en sponsorträff inför matchen mot IFK Göteborg igår ställde sig Thomas Nyberg med mössan i hand. Han vädjade till sponsorerna att skänka pengar en gång till, precis som vid värvningen av Anders Svensson.

- Jag vet att vi fått mycket stöd tidigare men att det finns sådana värden i att ta hem Mathias och jag bad om ytterligare bidrag, säger Nyberg.

Ekonomin avgör dock inte allt.

- Det beror inte bara på ekonomin, utan på helheten. Vad familjen vill. Det finns fyra andra klubbar, däribland Hammarby, som hört av sig, säger brodern Jonas.

Petra Thorén