Persson nekar till brott

Advokaten: ”Han mår dåligt”

FOTBOLL

Göteborg

IFK Göteborgs klubbdirektör Mats Persson nekar till anklagelserna om grovt skattebrott.

– Han mår dåligt där han sitter. Jag är egentligen hans enda livlina till omvärlden, säger Perssons advokat Per E Samuelsson.

Grovt skattebrott är brottet Mats Persson är misstänkt för. Han själv nekar. Nu är han inlåst i en cell med bara en madrass på golvet.

– Han mår dåligt där han sitter naturligtvis, för ingen människa vill ju vara inlåst på det där stället, säger Per E Samuelsson, Mats Perssons advokat.

’Väldigt tufft’

I tisdags morse hämtades klubbdirektören i sitt hem.

– Att bara gå upp på morgonen, sätta på kaffet och hamna i finkan för att man har gjort sitt jobb, om man uppfattar det så, är väldigt tufft. Att lagen tillåter det är absolut en av de tuffaste situationer vi har i Sverige, säger Per E Samuelsson.

Mats Persson får inte prata med någon annan än sin advokat, åklagaren och polisen. Han har dock fått tillstånd av åklagaren att ringa sin sambo.

– Jag pratade med honom vid lunch i tisdags. Mer kan jag inte säga och jag vet väldigt lite, säger Anette Andersson, Mats Perssons sambo.

Till på fredag morgon kan åklagaren hålla kvar Mats Persson. Sedan måste han släppas eller häktas. Men Per E Samuelsson är tveksam till att det går att hålla honom ända till i morgon.

– Jag bedömer att det är uteslutet men det bestämmer åklagaren.

Advokaten är kritisk till åklagarens åtgärder att anhålla hans klient.

– Jag tycker att de är onödiga. Det är mycket väsen och det bullrar, men på lång sikt tror jag inte att det gynnar någon utan skadar allmänt. I?stället kunde man ställt några frågor och kallat in honom på förhör.

”Rent mjöl”

Mats Persson förhördes i tisdags. I dag ska han förhöras på nytt. Läget är positivt, tycker Per E Samuelsson.

– IFK Göteborg är en klubb som vill göra rätt för sig och som upplever att den alltid jobbar med rent mjöl i påsen. Det är ju ingen fuskarklubb. Har det blivit fel så beror det på missförstånd, men som vi ser det så är det rätt. Så enkelt är det.

– Vi kommer att slåss mot det här med näbbar och klor – klubben och han och allihopa för att det här har gått rätt och riktigt till, säger Per E Samuelsson.

Läs mer:

Karin Johansson