Sandklef klar för Gais

Rolle: En spelare med stor allsvensk rutin

FOTBOLL

Mikael Sandklef byter göteborgsklubb – från IFK Göteborg till allsvenska nykomlingen Gais.

På fredagen skrev 32-åringen på ett tvåårskontrakt.

– Det här ser spännande ut. Dags för en ny utmaning. Andra klubbar har hört av sig men det var bara Gais som var intressant, säger Sandklef i ett pressmeddelande.

Sandklef.

Sandklef ingick tillsammans med Tomas Rosenqvist och Gustaf Andersson i den uppmärksammade övergången från Västra Frölunda till IFK Göteborg inför säsogen 2000. Nu går karriären vidare i nästa göteborgsklubb.

Stor allsvensk rutin

– Mikael är en spelare med stor allsvensk rutin. Han kommer direkt från allsvenskt spel och det betyder mycket för oss att ha sådana spelare i laget. Spelare som vet vad som krävas att spela där. Han är dessutom vänsterfotat och är en spelare jag gillar för han har rätt attityd. Han kommer med all säkerhet bli en ledarprofil i laget så småningom och det behövs, säger Gais-tränaren Roland Nilsson.

– De spelare vi har måste ta ytterligare ett kliv för att klara av allsvenskan. Det spelet vi hade i superettan håller inte ett snäpp högre. Så därför är Mikael viktig för oss. Dessutom blir andra spelare stimulerade att ta det ytterligare steget när vi får konkurrens. Det utvecklar spelarna och ger dem en bättre karaktär.  

Tidigare har Jonas Lundén, tidigare i Elfsborg, skrivit på för nyallsvenska Gais.

sportbladet.se ([email protected])