HAN KOMMER FÅ SPARKEN

Flera i styrelsen vill att Persson lämnar sin post

FOTBOLL

GÖTEBORG

I morgon är Mats Perssons tid som klubbdirektör i IFK Göteborg med stor sannolikhet över.

Ett flertal styrelseledamöter anser att han måste lämna sin post.

– Mats är klubbdirektör tills på söndag kväll i alla fall, säger ordföranden Bengt Halse.

Foto: ROGER LUNDSTEN
sitter löst Mats Persson vill inte kommentera sin framtid som klubbdirektör. I morgon ska styrelsen besluta om Persson ska lämna sin post. Enligt en källa i Blåvitt vill flera av ledamöterna att han sparkas.

I morgon söndag har IFK Göteborg kallat till extra styrelsemöte. En av huvudfrågorna är klubbdirektören Mats Perssons framtid i klubben.

Persson är huvudmisstänkt i den pågående utredningen om grova skattebrott i IFK Göteborg och riskerar ett kännbart fängelsestraff.

En källa inom IFK Göteborg uppger att flera styrelseledamöter anser att Persson måste lämna sin post men att ett definitivt besked först kan tas i morgon då hela styrelsen sammanträder.

Räknar med att stanna

Själv var Mats Persson mycket pressad och kortfattad när han kommenterade sin egen framtid.

Kommer du att vara kvar som klubbdirektör?

– Jag vet inte.

Du kan inte svara på om du kommer att vara kvar?

– Jag har inga kommentarer.

Har du funderat på att ta en timeout?

– Nej.

Räknar du med att jobba igen på måndag?

– Ja.

Har du haft något möte med styrelsen?

– Nej.

Ordföranden Bengt Halse valde att kommentera Perssons framtid så här:

– Han är klubbdirektör tills på söndag kväll i alla fall. Mats vill gärna fortsätta jobba nu. För honom är det nog en väldigt bra terapi, men jag ser på honom att han mår väldigt dåligt.

Styrelsen ses över

Enligt Bengt Halse är det dock inte bara Perssons roll som behöver utredas. Brottsmisstänkte kassören Jan Nilssons framtid är naturligtvis också osäker, liksom hela styrelsens, trots att man inte säger sig känna till de nya uppgifterna om pengatvätt.

– Det är uppenbart att jag och styrelsen i så fall inte har haft koll på vad som har gjorts. Det är en fråga vi måste ta upp inom styrelsen och överväga om vi kan sitta kvar. Först måste vi få fakta i målet från de närmast inblandade och sedan se hur vi ska göra för att klubben ska komma så oskadd som möjligt ur det här, säger Halse och tillägger med eftertryck:

– Klubbens framtid är viktigast nu. Då kan man inte ta hänsyn till enskilda personer.

Mats Persson tillträdde som klubbdirektör 2003 och har varit framgångsrik – IFK Göteborg har slutat trea och tvåa i allsvenskan.

Nu visar det sig att det kan ha varit med hjälp av en sorts ekonomisk dopning.

Robert Laul