Robert Laul om veckans...

FOTBOLL
Björn Runström.

...krav

Vems krav som är orimliga har jag ingen aning om, men Hammarby och Björn Runström verkar i alla fall ha svårt att komma överens om det nya kontraktet. Björn har i veckan varit på ”semester” i Italien där Ascoli (Serie A) och Brescia (Serie B) uppges vara heta på en snabb affär. Hammarby ska å sin sida ha tittat ut Runströms eventuella ersättare; Edrissa Sonko, kvick forward från Roda JC. Sonko kommer till Stockholm i nästa vecka för att hälsa på landslagskompisen i Djurgården, Pa Dembo Tourray. Blir det ett besök på Söderstadion också?

...Madsen

– Jag vägrar tro att de inte skött sig efter bästa förmåga.

MFF-basen ger sin syn på skattehärvan i IFK Göteborg.

...härva

Den växande skandalen i IFK Göteborg är knappast en fördel när det gäller att vinna striden om två heta spelare på marknaden – Amuneke och Gerba. Nu får Blåvitt nöja sig med Jonas Wallerstedt?

...hemvändare

Intensiva rykten placerar Mikael Antonsson i IFK Göteborg till sommaren. Kontraktet med Austria Wien går ut, Antonsson sägs vilja lämna, men ingen större utländsk klubb har visat intresse. Ska vi tippa att Antonsson hamnar i Danmark till slut? Eller vågar han gå till Blåvitt? En annan ”hemvändare” kan bli förre Häcken-spelaren Ivica Skiljo, från Trelleborg till Göteborg – och Öis?

...flirt

– Det är en spelare som bör vara hemma. Han har kunnandet för att ta en plats i VM-truppen och vi är helt överens om att han passar som nummer 10 hos oss (offensiv mittfältare).

Dif-basen Bosse Lundquist om Ålborgs Martin Ericsson. Men Ericsson vill utomlands, gärna till Tyskland. Kanske ändrar han sig om inga bud kommer under januari?

...pudel

Jag spekulerade om eventuella finansiärer i det påstådda köpet av Malmö FF. Nu har en av kuppmakarna, Per-Arne Winberg, bekräftat att det aldrig fanns några finansiärer goda för en halv miljard kronor. Därmed var mina spekulationer felaktiga. Jag har gjort min pudel, Winberg likaså. Nu väntar vi bara på Sydsvenska Dagbladets och kuppmakare två Sven Liljegrens pudlar.

...avsked

AIK försöker göra sig av med Kristoffer Arvhage och Andreas Eriksson. Utlåning till superettan ligger nära till hands. Dessutom är klubben tveksamma om Daniel Tjernström håller på mittfältet i allsvenskan.

VÄRVNINGSTOPPEN

VÄRVNINGSKUNGARNA

AFFÄREN

Robert Laul