Ödesmötet

Flera kräver att Gunnar Larsson tar över i Blåvitt

FOTBOLL

GÖTEBORG

Styrelsemötet i IFK Göteborg i kväll avgör föreningens framtid.

Enligt vad Sportbladet erfar finns två alternativ: tidigare ordföranden Gunnar Larsson tar över eller Bengt Halse fortsätter och klubbdirektören Mats Persson och kassören Janne Nilsson utses till syndabockar.

Tillbaka Före detta ordföranden för Riksidrottsförbundet, Gunnar Larsson, kan bli ny ordförande i IFK Göteborg efter Bengt Halse.

Förutom de sju valda styrelseledamöterna i IFK Göteborg, inklusive kassören Janne "Plånbok" Nilsson, finns även klubbdirektören Mats Persson och hedersordföranden Gunnar Larsson med på Kamratgården sent i kväll.

Persson ska redogöra för turerna kring Peter Ijehs och Stefan Selakovics kontrakt och mystiska penningtransaktioner.

Som Sportbladet avslöjade i går vill flera i IFK Göteborgs styrelse att klubbdirektören lämnar sin post.

Detsamma gäller också hans medhjälpare i de misstänkta grova skattebrotten, kassören Janne Nilsson.

Genom att uppnå det resultatet under mötet hoppas flera inom den nuvarande styrelsen visa handlingskraft och ges möjligheten att inom kort presentera ett nytt tungt namn som klubbdirektör.

"Larsson önskas"

Mot det alternativet ställs önskemålet som allt fler inflytelserika personer kring IFK Göteborg framför:

- Gunnar Larsson måste ta över, åtminstone tillfälligt.

De senaste dagarnas händelser har lamslagit den forna storklubben.

Bland annat har inga förhandlingar med tilltänkta nyförvärv genomförts.

- Men det är inte det värsta. Tänk på marknadsavdelningen som ska ragga nya sponsorer. Det är ett hopplöst uppdrag nu. För dem gäller det att övertyga nuvarande sponsorer att överhuvud taget vara kvar, säger en källa.

- Det finns bara en person som kan kan lugna och som står för trygghet och det är Gunnar Larsson, fortsätter samma person.

En annan källa ur dagens Blåvittorganisation, men som vill vara anonym säger:

- Om Mats Persson måste gå så måste Bengt Halse också lämna styrelsen. Han stod på Stora Teaterns scen och glänste vid presentationen av Peter Ijeh. Nu säger han att han inte känt till alla detaljer kring värvningen. Oavsett vad som är sanningen så kan inte Mats Persson vara ensam syndabock.

Änglarna vill ha Halse

Supporterklubben Änglarna, med 3 500 medlemmar, vill att Bengt Halse stannar kvar som ordförande.

- Vi hoppas han inte hoppar av. Om han trots allt gör det är det rätt att gå tillbaka till grunderna, säger Änglarnas ordförande Andreas Toll.

- Då är tidigare ordföranden som Kurt Eliasson och Gunnar Larsson bra alternativ. Speciellt Gunnar Larsson kan ha en lugnande verkan i den här situationen, han kan klubben och ramarna, säger Toll.

Gunnar Larsson, som var ordförande under åren 1982-2000, kan dock inte ta över ordförandeklubban eftersom han inte är medlem i styrelsen.

Symboliskt kan han dock ta över ledningen fram till att ett extrainkallat årsmöte väljer en interimsstyrelse.

Robert Laul