Miljontransaktionen bekräftades i natt

Källa: Det är fullständigt klarlagt att det gått till så här

FOTBOLL

IFK Göteborgs krismöte pågick långt in på natten mot måndagen – och svaren på viktiga frågor börjar så smått att klarna.

I förhör har både klubbdirektören Mats Persson och Janne ”Plånbok” Nilsson bekräftat ekobrottsmyndighetens misstankar gällande miljontransaktionen till Luxemburg-kontot.

Hemlighetsmakeriet kring krismötet var stort och medlemmarna i IFK Göteborgs styrelse ytterst fåordiga inför nattmanglingen.

Viktiga uppgifter har dock framkommit.

Göteborgs-Postens nätupplaga skriver att Mats Persson och Jan Nilsson i förhören med ekobrottsmyndigheten, som hölls före helgen, har bekräftat vissa av anklagelserna.

GP uppger att det är helt klarlagt att signaturen ”Janne P” är synonym med kassör Janne Nilsson – och att den påstådda gåvan på 1,2 miljoner kronor som betalades till Peter Ijeh i verkligheten var ett lån, som Nilsson fick tillbaka med ”skälig ränta” på 100 000 kronor i en transaktion från Stefan Selakovic till ett konto i Luxemburg.

– Det är fullständigt klarlagt att det har gått till så här. Det som skiljer berättelserna åt är att Mats Persson och Janne Nilsson har lämnat olika förklaringar till det inträffade, säger en källa till GP.

Ordföranden Bengt Halse och de övriga i styrelsen ville i natt ha svar på flera frågor och sa inför krismötet att någon kommunikation utåt till massmedia inte skulle lämnas förrän tidigast under måndagen.

– Mötet kan ju bli ett berg som föder en råtta eller så kan det komma ganska bra saker ur det, sa Halse.

Anders Burström