De Pedro sågades

”Han måste bli snabbare”

FOTBOLL

Äntligen A-lagsdebut för Javier De Pedro.

Men sågad av Arne Erlandsen.

– I dag var han långt ifrån den kvalité som krävs för att spela på vänsterkanten i IFK Göteborg, säger Blåvitts tränare efter 1-1 mot Hammarby

Välmeriterade spanjoren Javier De Pedro, som så sent som 2002 spelade i VM, har gjort några B-lagsmatcher, men när IFK Göteborg i går träningsspelade mot Hammarby fick han chansen också i förstalaget. Med en halvtimme kvar byttes han in mot Stefan Selakovic, och tog en plats till vänster på mittfältet.

Dålig defensivt

– Han är bra med bollen, men defensivt bidrar han ju inte med någonting. Han måste bli snabbare, piggare och ännu bättre med bollen. På så sätt slipper han hamna i den tidsnöd han försatte sig i i dag, säger Arne Erlandsen.

Bra långpassningar

Under sina 30 minuter på Ullevis gräsmatta hann De Pedro visa upp några fantastiska långpassningar, men också ett segt löpsteg, och en ovilja att röra sig en meter mer än nödvändigt.

– Att döma av det han visade i dag är han långt ifrån en startelva i IFK Göteborg. Han måste få mer kontinuerlig träning. I dagens toppfotboll krävs det att man är i topptrim, annars går det inte.

Blir han kvar hos er?

– Han kommer fortsätta träna med oss ett tag till, så får vi se sen.

Henrik Lundgren