Hysén stannar i Dif

Nobbade Standard Liège: Kändes inte 100 procent

FOTBOLL

Här kommer en tidig julklapp för Djurgårdsfansen.

- Jag har tackat nej till Standard Liège och nu lutar det åt Djurgården, säger Tobias Hysén som i veckan sätter sig ner med klubben och börjar omförhandla sitt kontrakt.

Foto: GUNNAR SEIJBOLD
BLIR KVAR Tobias Hysén nobbade proffsbudet från Belgien och stannar troligen i Djurgården ett år till. "Just nu kan jag säga att det lutar år en fortsättning i Djurgården", säger Hysén.

I går bestämde sig Tobias Hysén, 23, för att tacka nej till den belgiska toppklubben.

- Det kändes inte 100 procent rätt. Jag ville inte flytta ner dit och chansa på att det skulle kännas bättre efter ett tag, säger Tobias.

Därmed kan Djurgården sätta sin europaplan i verket. Klubben har som ambition att behålla sina unga stjärnor. I Hyséns fall handlar det om ett år till.

Kompenseras

Det ska lösas genom att "kompensera" Hysén ekonomiskt med de pengar han missar genom att nobba en utländsk proffsklubb. Hysén har kontrakt till 2007 men de ekonomiska vilkoren ska omförhandlas.

Enligt vad Sportbladet erfar diskuteras en lön runt 100 000 kronor i månaden (brutto) samt en engångssumma på en halv miljon kronor (netto).

- Inga kommentarer, säger Dif-ordföranden Bosse Lundquist.

Redan i slutet av den här veckan kan förhandlingarna inledas.

- Innan semestern (december) vill jag ha allt klart och veta var jag ska spela nästa år, säger Tobias.

- Men jag har pratat med både min agent och Djurgårdens ordförande i dag och vi kommer nog att sätta oss ner de närmaste dagarna.

Svårt nobba Liverpool

Ett hundraprocentigt svar var Tobias Hysén spelar nästa år går naturligtvis inte att ge. Skulle till exempel Liverpool komma med ett supererbjudande i januari kan det bli svårt för både klubb och spelare att tacka nej.

- Men när det inte blev något med Standard Liège finns inget konkret intresse från någon utländsk klubb. Just nu kan man säga att det lutar åt en fortsättning i Djurgården, säger Tobias Hysén.

En annan sak som talar för att Tobias troligen stannar i Djurgården är sommarens VM-slutspel. Efter landskampen mot Sydkorea är Tobias på allvar ett alternativ för VM-truppen och då kan det vara en chansning att byta klubb precis före VM. I Djurgården är "Tobbe" garanterad en plats i startelvan.

Och skulle Tobias få speltid och göra bra ifrån sig i VM lär större klubbar än Standard Liège dyka upp. Också det ett skäl att avvakta.

Robert Laul