Mild lägger av – blir sportchef i Blåvitt

FOTBOLL

Håkan Mild, 34, tvingas lägga av med fotbollen – för att rädda upp situationen efter skatteskandalen i IFK Göteborg.

I dag blev veteranen klar som ny sportchef i krisklubben.

Håkan Mild – ny sportchef med hjärta för IFK Göteborg.

Håkan Mild tänkte spela ytterligare ett år i allsvenskan, men efter turbulensen i IFK Göteborg har veteranen övertalats att avsluta spelarkarriären redan nu och i stället ta rollen som sportchef.

– Vi sliter för fullt med organisationen. Håkan är ett av namnen som diskuteras, han är ju lite av mr Blåvitt, sa ordföranden Bengt Halse till Sportbladet i går kväll.

Och i dag, torsdag, offentliggjorde IFK mittfältsveteranens nya jobb.

– Med ordinarie klubbdirektören Mats Persson långtidssjukskriven blir Håkan Mild med omedelbar verkan sportchef och slutar som spelare efter årets Royal Leaguespel, skriver IFK Göteborg i ett pressmeddelande.

Persson sitter kvar

Milds nya jobb innebär dock inte att brottsmisstänkte klubbdirektören Mats Persson lämnar IFK Göteborg – åtminstone inte med omdelbar verkan.

- Jag är fortfarande anställd av IFK Göteborg, exakt vad som sker i framtiden får vi ta senare. I dagsläget är jag sjukskriven. Det har jag varit sedan i tisdags, säger Persson till GP.

Mats Persson tror att Håkan Mild kommer ta med sig sina egenskaper från planen till skrivbordet.

– Attityd. Inställning. Han är väldigt ambitiös och engagerad, säger Persson.

Sedan Mild hösten 2002 återvände till Blåvitt från engelska Wimbledon har det varit klart att han efter sin aktiva karriär skulle fortsätta att arbeta för klubben.

Robert Laul, sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM