Dif-bud på Amuneke

Bois tar ställning till 4,5 miljoner

FOTBOLL

Landskrona vill ha 9 miljoner för Kevin Amuneke.

Djurgården har nu lagt ett bud på 4,5 miljoner.

- Han har spetskvaliteter som är väldigt intressanta, säger tränaren Stefan Rehn.

Sportbladet avslöjade i lördags att Kevin Amuneke vill gå till Djurgården och att Dif anmält sitt intresse.

- Vi är intresserade, bekräftade ordföranden Bosse Lundquist.

- Vår målsättning är att ha en bred och spetsad trupp. Vi behöver 16 riktigt bra spelare i truppen nu när säsongen blir lång med många matcher.

Landskrona har ändå anlitat agenten Anders Carlsson för att trissa upp prislappen. Ett erbjudande gick nyligen ut till flera allsvenska klubbar men prislappen på - nio miljoner kronor - avskräckte samtliga .

Enligt uppgifter till Sportbladet har Djurgården i stället lagt ett bud på 4,5 miljoner inklusive en förmånlig vidareförsäljningsklausul som Landskrona ska ta ställning till.

En spelare på sikt

Räkna med att prislappen kan trissas upp 1-2 miljoner ytterligare.

Först i slutet av veckan väntas något hända då Kevin Amunekes rådgivare Martin Klette återvänder från en arbetsresa i Argentina.

I Kevin Amuneke ser Djurgården en spelare som på sikt kan ta klivet till en större, europeisk klubb.

- Det är en spännande spelartyp. Han har spetskvaliteter som är väldigt intressanta. En riktigt bra vänsterfot och en skön kvickhet i steget med och utan boll, säger Stefan Rehn.

Vad måste han förbättra?

- Han behöver göra fler mål och bli mer delaktig i spelet. Han har inte utvecklats riktigt som man hoppades i år. Men man får ta med i beräkningarna att det är en väldigt ung kille och då är det lite upp och ner. Det är starkt att redan ha spelat så mycket i allsvenskan som han har gjort.

Kevin Amuneke är 19 år och har på 36 allsvenska matcher gjort 14 mål.

"Måste ta några kliv till"

- Jag ser honom i första hand som vänsterytter i ett 4-3-3. Han är bra man-mot-man och har fina inlägg, säger Stefan Rehn.

- Kevin behöver ta några kliv till i sin utveckling, sedan är han mogen för en större klubb i Europa. Jag hoppas att han tar de kliven oavsett var han spelar.

Han kanske spelar i Djurgården ganska snart"

- Vem vet, säger Stefan Rehn med ett skratt.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM