”Vi kan inte acceptera ett sånt här beteende”

Fullt kaos i ”Stefan Batan-affären”

FOTBOLL

AIK kallade i kväll till presskonferens för att ge sin syn på ”Stefan Batan-affären”.

Klubben är starkt kritisk till spelarens agerande.

– Vi kan inte acceptera ett sånt här beteende, säger nye vd-n Charlie Granfelt – som nu vänder sig till Svenska fotbollförbundets skiljenämnd för att få saken prövad.

Foto: Scanpix.
Kritisk AIK-duo. Vd-n Charlie Granfelt och sportchefen Stefan Söderberg är starkt kritiska till Stefan Batans agerande.

I samband med att presskonferensen började ute vid AIK:s träningsanläggning Karlberg publicerade storklubben ett skarpt pressmeddelande på sin hemsida.

– Vi kan inte acceptera ett sånt här beteende. Alla som är anställda av AIK måste ha hög etik och moral. Vi accepterar inte att någon i vår organisation springer bakom ryggen på oss och förhandlar med andra klubbar, vilken position det än gäller i klubben.

AIK hävdade först på sin hemsida att det fanns ett avtal mellan AIK Fotboll AB och Batan själv, samt spelarens tidigare klubb Assyriska, men den formuleringen togs senare bort.

– Vi hoppas att SEF (Svensk elitfotboll) kan lösa det här problemet så att inte fler klubbar råkar ut för det här som vi nu inom AIK gör. Ena dagen är en spelare klar, nästa dag har han skrivit på för en annan klubb. Ett sånt agerande borde inte SEF tolerera. Det undergräver hela den svenska elitfotbollen om ett sånt beteende accepteras, säger Granfelt till aik.se – och meddelade senare att klubben även kommer att föra frågan till förbundets skiljenämnd, ett agerande som skulle kunna leda till att Batan helt stoppas från spel nästa säsong.

Djurgården räds inte efterspel

Djurgården verkar inte rädda för ett eventuellt rättsligt efterspel.

Kontraktet mellan Batan och mästarklubben undertecknades i lördags.

– Vi är inte rädda för rättsliga åtgärder. Vi har fått de garantier vi behöver från Assyriska, säger Dif-ordföranden Bosse Lundqvist till Fotbolldirekt.com.

Ett oväntat samtal från Batans pappa och Assyriska fick affären att kovända.

– Assyriska och Stefan Batan ringde till oss och frågade hur vi stod till vårt tidigare möte i augusti rörande Batan och frågade om vi fortfarande var intresserade av att köpa loss honom. Batan kände sig vilseledd i sina kontraktsförhandlingar med AIK och att hans agent svikit honom, säger Lundqvist till Fotbolldirekt.com.

Anders Burström