”Han lurade mig – jag blev vansinnig”

Agenten rasar mot Batan

FOTBOLL

Anders Carlsson rasar mot Stefan Batan och kallar honom för "en förbannad lögnare".

Men Sportbladet kan avslöja att samme Carlsson håvar in 250 000 kronor på affären om Batan spelar i Djurgården kontraktstiden ut.

- Har han någon skam i kroppen borde han dra sig ur vårt avtal direkt, säger Stefan Batan.

Stefan Batans osannolika övergång till Djurgården har väckt stora diskussioner. Stafan Batan hävdar att anledningen till att han valde bort AIK är att han blivit blåst av sin agent Anders Carlsson.

Olika klausuler

- Han lurade mig. Jag hade fått ett kontraktsförslag av AIK, som jag var nöjd med. När jag träffade AIK för att och skriva på hade varken klubben eller Carlsson några papper med sig. I stället skrev de ut ett kontrakt på datorn på plats. Anders Carlsson läste igenom det. Jag frågade om jag borde läsa det och han sa "nej, allt är glasklart". Sen märkte jag att det inte var det. Det var tre-fyra klausuler som inte var samma som de vi tidigare sagt. Jag blev vansinnig, säger Stefan Batan till Sportbladet.

Anders Carlsson säger att Batan ljuger, att han visst läste kontraktet och att det aldrig funnits något skriftligt kontraktsförslag.

- Varför plockar han inte fram det här avtalet? Det är för att det aldrig funnits något skriftligt kontraktsförslag, säger Anders Carlsson.

Stefan säger att han aldrig läste kontraktet innan han skrev på, och att du sa att det var okej och han litade på dig. Stämmer det?

- Både han och hans pappa läste igenom kontraktet på plats. Och även om det var sant är det hans plikt som myndig person att läsa igenom det han skriver på.

Men ska inte du som agent stå på spelarens sida och vara hans förlängda arm?

- Jo, när det gäller förhandlingar och liknande för jag hans talan. Men om han sen inte har civilkurage att säga till om det var något som inte passade, kan jag inte lastas för det.

Under alla omständigheter kammar Anders Carlsson in en rejäl slant på Stefan Batans övergång till Djurgården.

Agenten får pengar

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Batan att tjäna 60 000 kronor i månaden. Enligt avtalet mellan Batan och Carlsson har agenten rätt till 8,5 procent av Batans lön de närmaste fyra åren, totalt 244 800 kronor. Och Anders Carlsson har inga planer på att avstå från slantarna.

- Vi har ingått ett avtal och jag har rätt till ersättning.

Batan säger att han inte vill jobba med Carlsson mer.

- Har han någon skam i kroppen borde han dra sig ur vårt avtal direkt.

David Tanentsapf, Robert Laul