Hoten mot Batan i natt

”Akta ryggen din falska jävla…”

Foto: ULF HÖJER
Hatad? "Jag lär inte vara varmt välkommen på Råsunda. Men det kan vara en extra kick att få hatord emot sig", säger Stefan Batan.
FOTBOLL

Stefan Batan valde Djurgården och genast började AIK:s allra mörkaste element mobilisera.

I natt hotades mittfältaren av AIK:s ökända huliganfirma.

- Akta ryggen din falska jävla fitta, skriver Firman Boys på sin hemsida.

Att Stefan Batan först skrev på ett kontrakt med AIK och sedan nobbade klubben för Djurgården ses inte med blida ögon av AIK:s fans.

Kort efter att övergången offentliggjorts började hot och förolämpningar strömma in på olika AIK-forum på internet.

- Det kommer nog att vara svårt för honom att visa sig på diverse inneställen framöver, var så säkra. Synd att ingen upplyste killen om detta faktum, skriver signaturen "Nero" på svenskafans "Gnagarforum".

Inte välkommen

Stefan Batan sa också att han var förberedd på en del spe från de gulsvarta fansen.

- Jag lär inte vara varmt välkommen på Råsunda. Men det kan vara en extra kick, att få hatord emot sig, sa han till TV4-sporten.

Men detta var bara början.

Via olika hemsidor och chatrum spreds i går Stefan Batans hemadress och telefonnummer till arga AIK:are, som ägnade gårdagsnatten åt att terrorisera spelaren.

Skoningslösa

I natt visade också AIK-huliganerna Firman Boys sitt ställningstagande. Via sin hemsida "sverigescenen" skickade firman en kort men talande hälsning till Stefan Batan.

- Akta ryggen din falska jävla fitta.

Firman har gjort sig känd för sin skoningslösa behandling av spelare som förrått klubben.

När Jesper Jansson flyttade från AIK till Djurgården 1996 terroriserades han till den grad att polisen rekommenderade hemlig adress och hemliga personuppgifter.

Måste ta ansvar

Djurgårdens ordförande Bosse Lundqvist vädjar till AIK att ta sitt ansvar, och tydligt klargöra för fansen att det är AIK:s och Assyriskas oförmåga att komma överens som är boven i dramat - inte Stefan Batan.

- Vi får hoppas att folk inser fakta. Grundfrågan är mellan AIK och Assyriska, inte mellan AIK och Stefan Batan. Här måste AIK också vara tydliga i sin kommunikation.

Huvudpersonerna i Cirkusen kring stjärnan Stefan Batan

David Tanentsapf, Robert Laul