Efter hoten – Batan tvingas gå under jord

”Han mår ganska bra”

FOTBOLL

Hoten har tvingat Stefan Batan att gå under jorden.

I går var han onåbar för alla utom sina allra närmaste.

– Han mår ganska bra. Men det har varit mycket sms och telefonsamtal, säger bäste kompisen David Durmaz.

Sportbladet berättade i går om hoten mot Stefan Batan från arga AIK-supportrar, efter spelarens övergång till Djurgården. Batan har fått ta emot mängder av hotelser, framförallt via sin mobiltelefon, eftersom hans nummer lagts ut på flera internetsidor.

Har får många sms

– Det är ju ganska känsligt eftersom de inblandade klubbarna är så stora rivaler. Stefan har fått många sms och telefonsamtal från arga människor. Tyvärr visades det här kontraktet med AIK på tv och i flera tidningar utan att han personnummer tagits bort, säger David Durmaz, en av Stefan Batans närmaste vänner och före detta lagkamrat i Assyriska.

Hur mår Stefan?

– Han tar det lugnt och mår ganska bra. Han kan ju inte göra så mycket. Man ska inte dra alla supportrar över en kam, men tyvärr finns det ju bovar överallt.

Oroas för familjen...

När Sportbladet träffade Stefan Batan i måndags skedde det på hans fars restaurang i Stockholm. Stefan var då noga med att restaurangens namn inte kom med varken på text eller bild.

Men även om Stefan Batan visat oro för sin familj verkar han inte orolig för egen del. Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson berättar att han diskuterat detta med Stefan Batan innan han skrev på kontraktet.

...men inte för sig

– Jag förklarade att det skulle bli ett jävla liv om han skrev på för Djurgården i det här läget. Men han var hur cool som helst, säger Bosse Andersson.

Detta bekräftas av en vän till Stefan Batan, som vill vara anonym.

– Stefan är inte det minsta orolig. Han har tunga killar i Södertälje som backar upp honom om det skulle hända något.

Robert Laul, David Tanentsapf