Carlsson lägger av som agent

Går in på tung post i Västerås SK:s styrelse

FOTBOLL

Den omstridde fotbollsagenten Anders Carlsson uppges vara på väg att sluta som agent.

I stället väntas han gå in på en tung post i Västerås SK:s styrelse.

– Jag har hjälpt VSK inför klubbens nysatsning, säger Carlsson.

Som före detta agent för Zlatan och en uppsjö andra spelare har Anders Carlsson gjort sig känd som en av branschens tuffaste agenter.

Det är framförallt bland klubbarna som Carlssons arbetsmetoder blivit ifrågasatta.

Agentdebatt

Tommy Theorin, generalsekreterare i intressorganisationen Svensk Elitfotboll (Sef), stämmer in i kritiken angående Anders Carlssons agerande i ”Batan-affären”.

– Uppenbarligen är det agenten som rört till det. Rent regelmässigt kan Sef inget göra, det ligger på förbundet. Men vi behöver ta en debatt inom Sef om agentens roll och kommunikationen mellan klubbarna, säger Theorin.

Ungdomssatsning

Nu kan Carlsson vara på väg bort från den svenska elitfotbollsscenen. Uppgifter placerar honom på en tung styrelsepost i superettandegraderade Västerås SK nästa säsong.

Carlsson är redan involverad i VSK och har nyligen arbetat med klubbens ungdomssatsning.

– Vi gör en satsning på pojk- och juniorsidan. Anders, som var inblandad i vår ungdomsverksamhet på 90-talet, har varit med att dra upp riktlinjerna, säger ordföranden Birger Jonson.

Det krockar inte med hans agentverksamhet?

– Nej, det har vi varit väldigt noga med. Han jobbar ju inte i föreningen på något sätt utan bara på konsultbasis. Däremot har jag hört att hans och många andra agenters verksamhet kan vara på upphällningen. Generellt har ju agentmarknaden förändrats. Det har blivit tuffare och många fler agenter.

Birger Jonson delar inte kritiken som finns mot Carlsson.

– Vi har goda erfarenheter av Anders.

Svenska Fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten har heller inga synpunkter på Anders Carlsson.

Hjälper till i VSK

– Jag anser inte att Carlsson agerade korrekt som kallade sin klient lögnare. Däremot var Carlssons medverkan på presskonferensen helt i sin ordning. Carlsson gjorde heller inga fel som valde att ge sin version av händelseförloppet kring Stefan Batan.

Anders Carlsson dementerar att hans agentverksamhet ska avslutas.

– Det är felaktigt. Jag har hjälpt Västerås med guidning och råd inför klubbens nysatsning. Men jag har inte fått någon förfrågan av valberedningen om jag är intresserad av styrelsearbete, säger Anders Carlsson.

Robert Laul