Robert Laul om veckans...

FOTBOLL

?Madsen:

– Vi ska få ett avtal liknande det Wembley har! Buffalo var så nöjd över arenaavtalet med IMG att han gick ut med informationen innan managementgiganten själva ville kommentera det.

...affär:

Stefan Batan till Djurgården för 3,2 miljoner. AIK:s efterkonstruktions-

snack om etik och moral rimmar illa med tanke på klubbens nära samarbete med agenten Anders Carlsson. Dif har å sin sida satt sig i en sits där de inte kan prata mycket etik och moral de närmaste åren.

?krav:

Sportsligt väger det till IFK Göteborgs fördel för Ali Gerba men han vill givetvis ha en lika bra lön som AIK erbjudit; 50 000-60 000 kronor i månaden. Men det viktigaste för Gerba är arbete åt hans fru, en schyst bostad och ett kvalitetsdagis åt barnen. Kan Blåvitt lösa det? Den norske agenten Stig Liljejord representerar numera Gerba.

?förhandlare:

När Djurgården gör större utlandsaffärer tar man ofta hjälp av Martin Dahlin för förhandlingar mot klubbar och vid själva avtalsskrivningen. Dahlin hjälpte Dif med Sören Larsen-övergången, Mattias Jonson-värvningen och Fredrik Stenman-försäljningen. Ett gott betyg åt den gamle storskytten.

?kedjereaktion:

AIK missar Gerba som går till Blåvitt och petar George Mourad som går till AIK? Även hos Öis har Mourad diskuterats. Men båda klubbarna avvaktar var Degerfors Ola Toivonen hamnar. Toivonen bestämmer sig nästa vecka, även HBK är med i den matchen. Mourads prislapp uppges ligga runt 2 miljoner kronor.

?miss:

Björn Runström kunde lämnat Hammarby som bosman och var erbjuden en månadslön på 300 000 kronor netto av belgiska Club Brügge. I stället skrev han på för Bajen– och hamnade på bänken i Royal League. Att Björn var förbannad efteråt är veckans understatement.

?bomb:

Dusan Djuric nekar hårdnackat till ryktena om MFF. Han vill utomlands. Men han är nummer ett på Sören Åkebys önskelista till Borg/Madsen och MFF lär därför inte tveka att plocka upp 10 miljoner för mittfältstalangen. Ponera att januarifönstret är på väg att stänga och Djuric inte fått något utlandserbjudande – kan han och HBK stå emot då?

?äntligen:

AIK är på väg att få klart med en forward. Man närmar sig en överenskommelse med Gais om Wilton Figuiredo som vill till AIK. Den sanslösa prislappen 8 miljoner är nu nere vid mindre än hälften. Men Figuiredo är i Brasilien och det dröjer nog till ALLA papper är påskrivna innan den här övergången presenteras på Gnagets hemsida. Hade AIK slagit till på Figuiredo för ett år sedan – när han provspelade – hade prislappen bara varit en bråkdel.

?”batan”:

Johan Ländin, hårdför back i Assyriska, uppges ha skrivit på för konkurrenten Syrianska.

...värdeminskning

Landskrona tackade nej till Djurgårdens bud på Kevin Amuneke på 4,5 miljoner. Man hoppas få 9 miljoner för talangen, men intresset är svagt till det priset. Hade Bois sålt honom i fjol råder ingen tvekan om att man fått 9 miljoner. Förutom Djurgården är Helsingborg med i matchen, men först måste Peter Graulund säljas, annars finns inte pengarna att bjuda över Djurgården.

VÄRVNINGSTOPPEN

VÄRVNINGSKUNGARNA

Robert Laul