Mjällby tränar igen

”Tidigare har mitt knä alltid blivit utdömt”

FOTBOLL

För åtta månader sedan var frågan om han någonsin skulle kunna gå uppför en trappa.

På torsdag gör Johan Mjällby comeback när AIK:s försäsongsträning drar igång - tack vare walesisk "hokus pokus-rehab".

- Att jag har kommit så här långt känns verkligen som en bragd, säger han.

Foto: Bildbyrån
Mjällby.

Högerknät är opererat sju gånger och han har inte spelat en tävlingsmatch på över ett år. Men Johan Mjällby har inte gett upp. Förre landslagsstjärnans rehabilitering har varit extremt lyckosam, och redan på torsdag gör han smått sensationellt tränings-comeback i AIK.

Utvärderar i januari

- Jag har fått grönt ljus och knät känns faktiskt riktigt bra. Planen är att jobba med laget under december och januari och se hur knät reagerar, det är omöjligt att svara på nu. Jag vågar inte ropa hej, men vi får hålla tummarna för att det håller, säger Johan Mjällby till Sportbladet.

Det var i mitten på mars som Johan Mjällby tog kontakt med den walesiska fysiologen Joanne Ellington i Cardiff. Men Johan avslöjar att det inte var en AIK-comeback han hade i åtanke då.

- Nej, frågan var väl snarare om jag skulle kunna spela motionstennis igen, eller ens gå upp för en trappa utan besvär. Jag har ju barn som inte är så gamla, och jag ville kunna leka med dem. Så det här är fantastiskt spännande för mig, överallt tidigare har mitt knä blivit utdömt, i Spanien sa de att det var det värsta de någonsin sett på en professionell idrottsman.

Känner sig lurad

Hur mycket har samarbetet med Joanne Ellington betytt?

- Nästan allt, jag var verkligen i katastrofalt skick. Paul Balsom (landslagsfysiologen) hade kontakt med henne sedan tidigare. Jag såg det som en sista utväg, lite hokus pokus. Men nu finns det en chans. Jag tycker att jag har blivit lurad på ett par år på grund av knät och jag vill verkligen komma tillbaka till elitfotbollen.

6 steg – så tog sig Johan tillbaka

David Tanentsapf