Allsvenskans bästa mittfält

Robert Laul: Snart kan Elfsborg vara en guldkandidat

FOTBOLL

Stefan Ishizaki är knappast allsvenskans bästa mittfältare.

Ishizaki, Holmén, Svensson och Alexandersson är däremot allsvenskans bästa mittfält.

Just nu.

Foto: BILDBYRÅN
I går blev Stefan Ishizaki klar för Elfsborg och tillsammans med Anders Svensson, Daniel Alexandersson och Samuel Holmén har nu boråsarna allsvenskans hetaste mittfält, skriver Robert Laul.

Då har jag inte nämnt rödhårige kämpen Magnus Samuelsson och finske landslagsmittfältaren Jari Ilola som också slåss om en plats.

Men i startelvan ser jag Stefan Ishizaki och Daniel Alexandersson på var sin kant och Anders Svensson/Samuel Holmén i mitten.

Holmén har slarvigt använts som offensiv spets och som ytter, men hans naturliga position är som tvåvägsspelande innermittfältare. Kan han och Anders Svensson underordna sig varandra och hitta ett naturligt samarbete har Elfsborg förmodligen allsvenskans bästa mittfält.

Just nu i alla fall.

Att jag gör invändningen beror på att Djurgården och Malmö inte värvat färdigt. Med låt säga Vilakazi i Dif och Djuric i MFF aspirerar storklubbarna också på titeln.

Årets bästa mittfält 2005 hade

IFK Göteborg men med Håkan Mild i ny position tappar man en del.

Rivstart av Mild

Apropå Håkan Mild har han rivstartat och inom kort presenteras tre nyförvärv; Ali Gerba, Jonas Wallerstedt och Richard Richardsson. Framför allt Ali Gerba är Milds verk som skött kontakterna med den kanadensiske landslagsanfallaren. Blåvitt har nu fem kvalitetsforwards i truppen, i alla fall fram till George Mourad säljs?

Stefan Ishizaki var IFK aldrig särskilt intresserat av, däremot lär AIK ha gjort en liten framstöt sedan affären läckte ut i lördags. Men försöket var lamt medan Elfsborg agerade snabbt och kraftfullt med ett intressant paketerbjudande och långtidskontrakt. Säkert en rejäl sign on-bonus också.

En Svensson fattas

De första kontakterna tog sportchefen Stefan Andreasson med Ishizaki redan när han var i Genoa så där hade klubben ett försprång gentemot övriga intressenter.

Jag har tidigare lyft fram Elfsborg som en guldkandidat 2006 men då behövs Michael Svensson i backlinjen och ytterligare en forward när Hasse Berggren lämnar.

Fast med tanke på överflödet av duktiga mittfältare är ju en annan tanke att använda Anders Svensson på topp i vissa matcher.

Robert Laul