”Man måste se om sig själv först”

Christian Järdler om HIF-fansens hat:

FOTBOLL

Christian Järdler är på väg att skriva på för Malmö FF.

Det har fått Helsingborgs supportrar att rasa.

– Man måste se om sig själv först, men jag är medveten om att det kommer att röra upp känslor, säger Järdler.

INTE POPULÄR Efter Sportbladets avslöjande i går om att Christian Järdler är på väg att skriva kontrakt med Malmö FF, har ex-HIF:aren kritiserats hårt av Helsingborgsfansen.

I går avslöjade Sportbladet att den förre HIF-spelaren Christian Järdler är på väg att lämna sin turkiska klubb Genclerbirligi och i det närmaste är klar för Malmö FF.

Den nyheten har fått känslorna att svalla över hos stora delar av Helsingborgs supportrar.

”Svikare”

På supporterklubben Kärnans hemsida och på svenskafans.com har många utryckt sin ilska mot att Järdler med största sannolikhet kommer att spela för MFF nästa säsong.

”Oacceptabelt och i så fall kan nog herr Järdler få lära sig ett och annat om vad som händer sådana som sviker sitt ursprung på det viset” och ”trodde han hade HIF-hjärta, för hans skull så är det bäst att detta inte är sant” var några av reaktionerna.

Sex fina år

– Jag är fotbollsspelare och måste ha ett jobb. Där det känns bäst för mig kommer jag att spela. Man måste se till sig själv först, men jag är medveten om att det rör upp känslor, säger Christian Järdler.

Hur ser du på HIF-supportrarnas missnöje?

– Jag hade sex jättefina år i Helsingborg, så jag kan förstå att folk blir arga. Men sådana här övergångar kommer alltid att vara känsliga, i vilken fotbollsliga du än spelar, när det finns derbyklubbar som HIF och MFF.

Inget klart

Har HIF varit ett alternativ för dig?

– Jag har varit i kort kontakt med Helsingborg under hösten. Men de köpte ju en ny vänsterback när jag stack, så jag är inte intressant för HIF, och då blir det så här.

Christian Järdler är noga med att poängtera att ingenting är klart med Malmö FF, men det mesta talar för att han kommer att lämna Turkiet.

Speltid

– Mina offensiva kvaliteter kommer inte till sin rätt där nere. Därför känner jag att jag inte blir mycket bättre och därför ser jag till min karriär och väljer att titta på andra alternativ.

– Det viktigaste för mig i det här är att jag hamnar i ett lag och med en tränare där jag känner att jag får mycket speltid och blir bättre. Jag är ju fortfarande en ung spelare, säger Christian Järdler.

Röster om Järdler på svenskafans.com

Carl Johan Bjäreborn