Dif:s superlag – dyrast någonsin

Kjell Jonevret: Vi har tur att det finns personer med mycket pengar som vill satsa i Djurgården

FOTBOLL

Med Thiago Quirino får Djurgården allsvenskans dyraste trupp genom tiderna.

Men trots ett superlag som kostat över 50 miljoner har svenska mästarna inte handlat färdigt för i år.

– Dyker det upp några guldkorn är det möjligt att vi slår till, säger tränaren Kjell Jonevret.

Thiago Quirinho – Djurgårdens senaste guldklimp.

Köpet av Thiago Quirinho från Atlético Mineiro blev klart i går natt. Djurgården betalar sammanlagt 13,5 miljoner för den 21-årige anfallaren, nio till Atlético Mineiro och 4,5 till spelaren.

Det innebär att Djurgårdens tänkta startelva när allsvenskan drar igång har kostat sanslösa 47 miljoner kronor, och truppen som helhet en bit över 50. Det gör Dif till det dyraste laget i svensk fotbollshistoria.

– Det är naturligtvis spännande. Vi har tur att det finns personer med mycket pengar som är beredda att satsa i Djurgården, säger Kjell Jonevret.

Nytt Rosenborg

Djurgården har ett uttalat mål att etablera sig i Champions League om tre år. Men trots jättesatsningen säger Kjell Jonevret att det finns mycket kvar innan Djurgården kan titulera sig ”Sveriges Rosenborg”

– Vi försöker skapa de förutsättningarna, men det finns en hel del kvar att jobba med. Vi har en omsättning som bara ligger på hälften av det Rosenborg, FCK och Bröndby omsätter. Vi har ingen ny arena. Men vi jobbar på, säger Jonevret.

Mer pengar är alltså lösningen?

– Ja, men inte bara. Man kan bara köpa ihop ett vinnande lag till en viss gräns. Vi har ett bra gäng på Kaknäs, det är enkelt, trevligt och hjärtligt. Att vardagen funkar är trots allt viktigare för laget än brassar för 15 miljoner.

Trots det erkänner Kjell Jonevret att det kan bli fler prestigevärvningar till Djurgården i vinter.

– Det kan ju inte vara någon som breddar truppen, det ska verkligen vara spelare som tillför något. Men det finns guldkorn på marknaden, dyker det upp något kanske vi slår till.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Ålborgs Martin Ericsson ett av guldkornen Kjell Jonevret talar om.

David Tanentsapf