– Slog hennes skalle i marken

Rättegången mot Johnson inledd - vittnena berättar

Foto: ROGER LUNDSTEN
riskerar fängelse Häckens mittfältsstjärna Dulee Johnson, landslagsman i Liberia, kan dömas till fängelse för att ha misshandlat sin flickvän. "Jag vaknade av att någon skrek: hjälp mamma, hjälp mig någon", säger ett vittne.
FOTBOLL

Karriären kan vara över för talangen och landslagsmannen Dulee Johnson.

I går befann han sig i tingsrätten - anklagad för att ha misshandlat sin flickvän.

Och han kan få ett rejält fängelsestraff.

Dulee Johnson i Häcken-tröjan.

Vittnen berättade om hur Johnson dunkade sin flickväns huvud i asfalten. Hur han slog och sparkade henne. Och hur han släpade henne i håret.

- Jag vaknade av att någon skrek "hjälp, mamma, hjälp mig någon". Han slog hennes skalle mot marken och slet i hennes hår. Han var mycket aggressiv. Hon låg i fosterställning när han fotade henne i magen, berättade ett vittne, enligt Göteborgs-Posten.

BK Häckens mittfältare Dulee Johnson, tillika landslagsman i Liberia, var en positiv överraskning i början av säsongen. Men utanför planen hopade sig problemen och nu kan misshandelsanklagelsen vara slutet för talangen.

Grovt rattfylleri

Den offentliga misshandeln ska ha inträffat den 23 april, men åtal väcktes först i oktober. Då hade Johnson redan erkänt grovt rattfylleri och olovlig körning efter en incident den 6 juni. Häckens BK statuerade då exempel, stängde av Johnson en vecka och ordnade ett rehabiliteringsprogram.

Johnson nekar

Johnson nekade i går till anklagelsen om misshandel och han backades upp av sin flickvän.

Men enligt det ena vittnet, en kvinnlig polis, har flickvännen sagt att hon inte ville göra en anmälan eftersom det kunde skada pojkvännens fotbollskarriär.

- Som jag förstod saken, både på målsägande och hennes mamma, var detta inte första gången, sa polisen.

Eftersom åtalet gäller ett våldsbrott, som dessutom är en återfallsförbrytelse, yrkade kammaråklagaren på frihetsberövande.

Dulee Johnson trädde fram i en intervju i lördagens DN, där han sa:

- Jag är orolig för att kanske få fängelse, men jag hoppas att det inte blir så. Det skulle inte vara bra med ett avbrott i min karriär.

"Avvaktar beslutet"

Häckens sportchef, Carl Fhager, ville i går inte kommentera hur en eventuellt fällande dom skulle påverka Johnsons framtid.

- Vi avvaktar beslutet. Samtidigt har vi ett ansvar. Om vi släpper iväg Dulee hamnar han antingen hos ett konkurrerande allsvenskt lag eller på en parkbänk någonstans, säger han till Göteborgs-Posten.

Fakta

AnnaMaria Jansson