Glöm guldet utan von Schlebrügge

Sportbladets unika statistik avslöjar: Hammarby chanslöst om Max flyttar

FOTBOLL

18 matcher och bara två segrar.

Hammarbys allsvenska facit utan Max von Schlebrügge har varit katastrofalt de senaste åren. Flyttar backklippan till Birmingham kan Bajen glömma det efterlängtade allsvenska guldet.

- Han är enormt viktig för det här laget, säger Hammarbys tränare Anders Linderoth.

Foto: BILDBYRÅN
vinnare Hammarby och Max von Schle- brugge är en framgångsrik kombination.

Sportbladets statistik är talande. På två år har Max von Schlebrügge missat 18 matcher i allsvenskan. På de 18 matcherna lyckades Hammarby skrapa ihop två segrar och sju oavgjorda. 13 poäng av 54 möjliga med andra ord. Hammarby har ett uttalat mål att ta SM-guld i år.

Undvika nedflyttning

Utan Max von Schlebrügge pekar statistiken på att laget snarare får kämpa för att undvika superettan. Att han ens kopplas ihop med Birmingham bör vara nog för att få Bajen-fansen att skaka av fasa.

- Jag vet bara att Birmingham visat intresse. Men jag ligger lågt tills jag har ett konkret erbjudande att ta ställning till, säger Schlebrügge.

Birmingham lockar

Det har alltså inte gått så långt att ni börjat förhandla?

- Nej, de får komma överens med Hammarby först. Sen får vi se.

Däremot erkänner Max von Schlebrügge att Birmingham lockar.

- Det är klart, det är väl alla spelares dröm att bli proffs utomlands nån gång. Blir det aktuellt är det klart intressant.

"Enormt viktig"

Från Hammarbyhåll tas Birminghams intresse än så länge med ro.

- Max är en väldigt viktig spelare, enormt viktig för det här laget. Jag vet att Birmingham har varit intresserat, de har varit och tittat på Max flera gånger under hösten. Men jag har faktiskt inte hört att det skulle hänt något mer nu under de senaste dagarna, säger Anders Linderoth.

Hur agerar ni om Max försvinner? Det känns som att ni måste köpa in en riktig klasspelare för att ersätta...

- Ja, det vet man inte. Vi har ju både Petur Marteinsson och Joakim Jensen. Dessutom kan Suleyman Sleyman spela i mitten. Kommer Petur tillbaka efter sitt benbrott ordentligt kanske det inte behövs.

AIK

DJURGÅRDEN

HAMMARBY

David Tanentsapf, Henrik Lundgren