Blåvitt-bas hoppar av

Halse slutar i mars – skatteaffärerna för mycket för ordföranden

FOTBOLL

GÖTEBORG

IFK Göteborgs ordförande Bengt Halse slutar i mars.

Han avböjer omval.

Halse har meddelat valberedningen i IFK Göteborg att han inte kandiderar till ordförandeposten vid årsmötet i mars.

”Jag har bestämt mig för att avböja omval efter tre fina år med styrelsen i IFK Göteborg, då vi bland annat presterat de bästa sportsliga och ekonomiska resultaten sedan 1997. Detta från ett utgångsläge med stora ekonomiska förluster, allsvensk lindans och där föreningen, enligt sportpressen, inte ansågs attraktiv för unga spelare. Nu har IFK Göteborg en riktigt bra 'framtidstrupp' med många unga spelare, varav flera är från våra egna led. Vi har också en kompetent, delvis ny, ledning på plats på Kamratgården och ett bra sportsligt utgångsläge inför årets säsong” säger han i ett pressmeddelande.

Skälet till att Halse lämnar ordförandeposten är skatteaffärerna kring Stefan Selakovic övergång från Heerenveen förra vintern.

”Eftersom jag varit föreningens främste offentlige företrädare under den senaste turbulenta tiden, har bland annat den mediala exponeringen runt min person varit mycket stor och skattetvisten riskerar under relativt lång tid att överskugga det fina arbete som görs på alla håll i föreningen. Det är min uppfattning att jag genom att lämna plats åt en ny ordförande på bästa sätt kan medverka till arbetsro för föreningen och att fokus flyttas till vår kärnverksamhet och föreningens framtidsfrågor. Under den senaste tidens oro har föreningen, och jag personligen, fått ett stort stöd från medlemmar, Änglarna, andra supporters, sponsorer och andra som bryr sig om IFK. Trots detta, och trots att jag överhuvud inte tagit någon del i de transaktioner som nu är föremål för utredning, är jag övertygad om att det här steget är rätt att ta” säger han.

Sportbladet-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM