- Alla lider otroligt mycket med Johan

Dif-spelarna om Arnengs tragedi

FOTBOLL

MASPALOMAS

Johan Arneng berättade själv i gårdagens Sportbladet om sonen Oscars tragiska bortgång.

I dag berättar Johans lagkamrater om den stora sorgen.

- Alla lider otroligt mycket med Johan, säger lagkaptenen Markus Johannesson.

Foto: BILDBYRÅN
I går fick Markus Johannesson och de andra djurgårdarna beskedet om att Johan Arnengs son dött. "Jag kan inte ens föreställa mig vad han går igenom", säger Markus Johannesson.

Oscar Arnengs oväntade bortgång under nyårshelgen är en stor tragedi för föräldrarna Johan och Emmelie. Johans lagkamrater i Djurgården fick i går beskedet om händelsen nere på Gran Canaria.

Sms-kontakt

Alla är oerhört ledsna för det som hänt deras vän.

- Vi har pratat om det tillsammans i laget. Det är verkligen hemskt. Alla lider otroligt mycket med Johan och hans familj. Jag har själv barn och kan inte ens föreställa mig vad han går igenom, säger Markus Johannesson.

Har ni pratat med Johan?

- Nej, just nu tror jag att Johan och Emmelie vill vara ifred. Visst vill man hjälpa till, men allt har sin tid. Jag talade in ett meddelande på hans telefonsvarare och han skickade ett sms tillbaka. Jag ville bara säga att jag tänker på honom. Jag vet att flera i laget gjort likadant.

Tror han kommer tillbaka

Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson säger att klubben kommer att göra allt för att stötta sin spelare.

- Vi har en bra stötteapparat i klubben. Johan och hans familj är det centrala just nu. Allt som händer är upp till honom för han måste få förbereda sig på sitt eget sätt. Fotbollsmässigt tror jag inte att det är några bekymmer. Han är så professionell och har sån god kondition att han kommer att komma tillbaka fort när han är redo. Men det är ingen som stressar honom. Johan får ta all den tid han behöver, säger Bosse Andersson.

Har du pratat med honom?

- Jag pratar med Johan och Kjell Jonevret pratar också med honom. Sen har vår personalansvarige Marie Barth-Kroon väldigt mycket kontakt med honom där hemma. Jag tror att han känner bra stöd i föreningen.

David Tanentsapf