SILLY SEASON – VARJE LÖRDAG

ROBERT LAUL OM VECKANS...

FOTBOLL

...Madsen

”Vi är inget hyresbolag. Ska man hyra får man gå till Avis.”

Buffalo motiverade i veckan varför MFF tackade nej till saudiarabiska mästarklubben Al Hilals 9,5-miljonerslånbud på Afonso.

?manager

Hasse Backe har nämnts men lär inte vara aktuell. Klart är i alla fall att Helsingborg tittar på en ”mer engelsk modell för framtiden” enligt ordföranden Sten-Inge Fredin. Alltså en manager med ansvar för laguttagning och coaching samt två tränare som sköter vardagsträningen.

?proffschans

En av fjolårssäsongens snabbaste anfallare i allsvenskan, Assyriskas Kabba Samura, 24, är i England och provtränar med Southend United i League One. Kabba är kontraktslös men bortglömd av de allsvenska klubbarna. Nu kan han hamna i England i stället.

?comeback

Förre AIK-tränaren Patrick Englund har återupptagit sin agentlicens och jobbar på att sälja Max von Schlebrügge till Premier League-klubben Birmingham. Nu gäller det att affären blir av, annars kan man misstänka att Englunds överraskande och öppenhjärtiga uttalanden bara var ett sätt att visa att ”jag är tillbaka igen”.

?sågning

Landskrona Bois-ordföranden Kenneth Håkansson tog i ordentligt när det gäller Kevin Amunekes rådgivare Martin Klette: ”Jag betraktar Martin Klette som oseriös och väldigt destruktiv. Han lägger orden i munnen på journalisterna och får det till att verka som Kevin har sagt det och det är ju väldigt tragiskt”. Frågan är bara vad Håkansson menar, i de artiklar Sportbladet skrivit har Kevin själv intervjuats.

?hemvändare

IFK Göteborg har gjort ett nytt försök att locka hem Mikael Antonsson. Antonsson spelar i Austria Wien i Österrike. Återstår att se om han vänder hemåt till sommaren.

?utflykt

Elfsborg tillbringar en helg i skogen med Klas Ingesson som chef. Resan rubriceras som ett ”överlevnadsläger” och det återstår alltså att se hur stor, eller liten, Elfsborgs trupp blir i år.

...Javier de Pedro

Dök aldrig upp på Blåvitts träning i måndags och hörde heller inte av sig och förklarade varför. Håkan Mild fick till slut tag på en representant för den före detta spanske landslagsmannen. Blåvitt har inte velat berätta varför kontraktet rivs utan hänvisar till ”personliga skäl”. Det är begripligt eftersom det är en tragisk historia som började för flera år sedan. Ingredienser som skilsmässa och osunt leverne ingår och ytterligare ett bakslag för Javier kom när hans mamma nyligen drabbades av en elakartad cancer. För Blåvitts del undanröjs nu en potentiell konflikt mellan Håkan Mild och Arne Erlandsen. Arne var aldrig särskilt pigg på den dåligt tränade spanjoren.

Robert Laul