Dåligt spel - men det var början på någonting stort

Sportbladets David Tanentsapf rapporterar från Maspalomas

FOTBOLL

MASPALOMAS

Egentligen var det en resa då precis allt gick åt skogen.

Djurgården spelade två usla matcher och lyckades få fyra spelare skadade.

Ändå känns det som att matchlägret på Gran Canaria kan ha varit början på någonting stort.

För Thiago Quirinos signatur är ett historiskt steg för Djurgården, och den sista pusselbiten i ett bygge som ska ta klubben ut i Europa.

Det kanske är korkat att sticka ut hakan så långt, killen hann trots allt bara spela 26 minuter innan en koreansk bjässe till målvakt förstörde debuten. Men det syns direkt att 21-åringen har enorma kvaliteter och han verkar skräddarsydd för Djurgårdsmodellen med sin spelstil. Dessutom är Quirino född till stjärna med sin utstrålning. Det är inte för inte hela Djurgårdslägret varit utom sig av upphetsning hela veckan.

– Det här är så häftigt. Jag tror han blir en obehaglig överraskning för många allsvenska backar, säger tränaren Kjell Jonevret och ler stort.

Raka motsatsen

Quirinos stukade fot verkar inte heller vara något större problem. Klart mindre smärta redan i går, och dessutom orkade han med ett träningspass på cykeln. Det är nog tur för Djurgården, som hävdade att en allvarligare skada hade varit Atlético Mineiros problem. Mineiro hävdade nämligen raka motsatsen, en oenighet som brukar sluta med långdragna juridiska processer och Fifa-domar. Men i går blev övergången definitiv, vilket bekräftades på Mineiros hemsida.

I övrigt:

Förutom Quirino fick Djurgården skriva upp Daniel Sjölund (hälsenan), Felix Magro (stukning) och Pa Dembo Touray (slog upp sin gamla axelskada) på sjuklistan. Ingen av skadorna ska dock vara av den allvarligare sorten.

Två pigga av davids

Nyförvärven imponerade mest av alla under träningsmatcherna. Robert Stoltz blir en klippa på vänsterbacken, Stefan Batan gjorde riktigt fina 180 minuter och unge Dennis Boskalio spelade ruggigt moget under sitt korta inhopp.

Provspelande Lance Davids gjorde två pigga matcher. Ett alternativ som högerforward.

Från ledningen pratas det fortfarande friskt om att värva en ny nummer 10. Efter Daniel Sjölunds suveräna höst känns det som sjukt bortkastade pengar. Ge ålänningen en ärlig chans.

David Tanentsapf