Djurgården köper Quirino

Foto: Bildbyrån
överens med dif Efter sin skada åkte Quirino hem till Brasilien. Trots det lilla man fick se väljer Djurgården att köpa brassen.
FOTBOLL

Klubbledningen var oening – men nu har Djurgården definitivt bestämt sig för att köpa brasilianske U20-landslagsmannen Quirino för 13 miljoner.

I dag skrev 21-åringen på ett fyraårskontrakt.

– Jag är glad över att få komma till Europa och en toppklubb som Djurgården. Det känns fantastiskt att få spela med klubben och att få spela i Champions League, säger Quirino till Djurgårdens hemsida.

Quirino provtränade med Djurgården under lagets träningsläger på Kanarieöarna. Men när brassen skulle spela sin första träningsmatch skadade han foten innan en halvtimme var spelad.

Den otränade anfallaren från Atlético Mineiro hann aldrig visa upp så mycket av sitt omtalade spel innan han fick kliva av.

I går tränade Djurgården för första gången i Stockholm efter träningslägret.

Utan Quirino som rest hem till Brasilien.

Trots ett mindre lyckat provspel och en, enligt vad Sportbladet erfar, oenig klubbledning har nu Djurgården bestämt sig för att köpa loss Quirino för sammanlagt 13 miljoner kronor.

– Vi fick se Quirino på två träningar och lite i matchen mot Pohang, dessutom fick vi träffa honom utanför planen i ett par dagar. Det är en mycket bra kille med en bra karaktär och tunga meriter inom fotbollen, det ska bli mycket spännande, säger tränaren Kjell Jonevret till Djurgårdens hemsida.

Pierre Bokvist, Samuel Johansson, Johan D Lundin ([email protected])