Mourad stannar i Blåvitt

... och blir mittfältare

FOTBOLL

Först på väg bort, men nu kan George Mourad bli ett nytt vapen för IFK Göteborg - som mittfältare.

-Jag vet att han kan spela där. Han har en riktigt god spelförståelse, säger Blåvitts tränare Arne Erlandsen.

Foto: ANDERS DEROS
George Mourad ser ut att stanna i IFK Göteborg - och kan skolas om till mittfältare.

IFK Göteborg förlorade snöpligt finalen i Fredrikstads träningsturnering. Hemmalaget Fredrikstad avgjorde på övertid, 2-1.

- Snöpligt, vi måste lära oss att värdera våra lägen bättre. När vi vinner bollen så slår vi ofta bort den, i stället för att värdera och anfalla i rätt läge. Det tröttar ut oss, säger Arne Erlandsen.

Roligare var då George Mourads insats. För andra matchen i rad fick han spela offensiv mittfältare - och gjorde det bra.

- Han löper rätt, och har en mycket fin spelförståelse. Jag vet att han fungerar som mittfältare också, även om jag främst ser honom som anfallare. Men det är bra med spelare som kan köra på två olika positioner, fortsätter Erlandsen.

Ny roll som mittfältare

Mourad själv, som från sin mittfältsposition lyckades skapa ett flertal chanser, är inte främmande för ett positionsbyte.

- Nej, om Arne frågar om jag i någon match kan spela central mittfältare så tackar jag ju förstås inte nej. Jag har gjort det förut, hemma mot Malmö i höstas, och i Frölunda, säger han.

Under hela vintern har det surrat övergångsrykten kring George Mourad, men han lär bli kvar i Blåvitt. Det ger Göteborgs-klubben fem anfallare. Lösningen kan bli att Mourad vid behov används som central mittfältare, där nyförvärven Magnus Kihlberg och Thomas Olsson redan visat upp en viss skadebenägenhet.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM