Häckens stjärna fälld för kvinnomisshandel

FOTBOLL

GÖTEBORG

Tingsrätten fällde Häcken-stjärnan Dulee Johnson för misshandel, grovt rattfylleri och olovlig körning. Men Häcken väljer att ge honom en ny chans.

– Vi tar definitivt avstånd från det han gjort, men inte från Dulee som person, säger Carl Fhager, Häckens sportchef.

Dulee Johnson.

I går föll domen för Häckens mittfältare Dulee Johnson. Han har åtalats för misshandel av sin flickvän, och för att ha kört bil med 0,5 milligram/liter alkohol i utandningsluften, detta dessutom utan giltigt körkort. Göteborgs tingsrätt fällde honom på samtliga åtalspunkter, men han slapp fängelse. I stället dömdes han till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. Dessutom ska han betala sammanlagt 5500 kronor i advokatkostnad och till brottsofferfonden.

Vill inte kommentera

Dulee Johnson valde i går att inte alls kommentera domen. Hans advokat Josef Osvath säger i hans ställe:

- Jag tror att Dulee är mer nöjd än missnöjd med utfallet. Han var väldigt orolig för ett fängelsestraff, så han är väldigt lättad och glad. Men samtidigt har han hela tiden hävdat att han är oskyldig till att ha misshandlat sin flickvän. Men nu bör han inte ha några problem att gå vidare med sin fotbollskarriär.

Så resonerar också Häcken.

– De saker han har gjort är helt oacceptabla för oss, och vi tar avstånd från dem. Men inte från personen Dulee. I stället ska vi intensifiera arbetet med hans sociala arbetsprogram och erbjuda hans familj och sambo stöd om de vill, säger Carl Fhager.

”Funderat i all möjliga banor”

Har ni någon gång under den här tiden diskuterat att sparka honom?

– Klart att vi har funderat i alla möjliga banor och situationer, men det har aldrig varit uppe till diskussion, och aldrig varit aktuellt att bryta kontraktet. Men vi kommer nu att skriva om hans kontrakt, så att vi får rätt att bryta det om något liknande inträffar igen.

Trots fällande dom får han en ny chans hos Häcken. Är ni rädda för kritik utifrån?

– Det finns säkert folk som tycker annorlunda än oss, men jag tror vi fått mer kritik om vi sparkat Dulee.

Spelar det in att han fick skyddstillsyn? Hade er bedömning blivit annorlunda om han dömts till ett längre fängelsestraff?

– Det är bara spekulationer, och det anser jag meningslöst att diskutera.

Vad säger Dulee om alltihopa?

– Han är revanschsugen, på alla fronter.

Henrik Lundgren