Hysén: ”Det är åt helvete”

Blåvitt-legendaren rasar över beslutet att pantsätta Kamratgården

1 av 2
Glenn hysén är upprörd över att Kamratgården har blivit pantsatt. "Fan vad trist det är," säger han.
FOTBOLL

GÖTEBORG

IFK Göteborg pantsätter klassiska Kamratgården för att kunna betala sina skatteskulder.

- Det är tragiskt och åt helvete, säger ex-blåvite Glenn Hysén.

I mitten av nästa vecka måste IFK Göteborg betala in 9,9 miljoner kronor till Skatteverket. Som Sportbladet avslöjade i går har klubben säkrat en stor del av de pengarna genom ett banklån. Ett banklån föreningen får genom att sätta Kamratgården som säkerhet.

- Tyvärr är det ju så verkligheten är, men f-n vad trist det är. Klubben har haft så mycket pengar, och så tvingas de göra så här, säger Glenn Hysén.

Den forne ängeln, som var en av de stora under IFK Göteborgs glansår under 1980-talet med bland annat två Uefacup-titlar är bekymrad över situationen.

"Det är trist"

- De har ställt till det för sig, men jag är en ständig optimist - det här löser sig. Men det är trist att de inblandade börjar kasta skit på varandra nu.

Sportbladet avslöjade i går att Mats Persson i polisförhör hävdat att ordföranden Bengt Halse vid ett flertal tillfällen blivit informerad om händelserna. Halse själv säger att Persson ljuger, och IFK Göteborgs juridiska ombud Erik Haglund säger att det Persson gjort i Ijeh-affären är kriminellt.

Mats Persson själv vill i dag inte kommentera något.

- Nej, jag har inga kommentarer, säger han när Sportbladet når honom.

Inte ens till de kommentarer om att du har gjort dig skyldig till kriminella handlingar och att du ljugit i polisförhör?

- Nej, jag har inga kommentarer alls.

Försvinner

På måndag håller IFK Göteborg årsmöte, ett årsmöte som bland annat ska rösta fram en ny ordförande (efter Halse) och en ny kassör (efter Janne Nilsson).

- Jag tror det är bra att de här personerna försvinner, så att föreningen kan börja om på nytt igen, säger Hysén.

Supporterklubben Änglarnas ordförande Andreas Toll är bekymrad över skitkastningen mellan Halse, Haglund och Mats Persson.

- Hela affären blir ju märkligare när inte alla har samma bild om vad som har hänt. Det är svårt att veta vad som är rätt och fel.

Oroad över att IFK Göteborg fick avslag på sin ansökan om anstånd med betalningen?

- Nej, inte mer än tidigare. Det är ju Skatteverket som sagt nej till samma sak de tidigare sagt nej till.

En klassisk byggnad

Sportbladet i går:

Henrik Lundgren