AIK-stjärnans premiär i fara

Boateng bäst på plan – skadad på övertid: ”Det gör ont”

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Skadechock Derek Boateng var AIK.s överlägset bäste spelare i träningsmatchen mot TPS Åbo. Men på övrtid vrickade mittfältsstjärnan foten i en närkamp. ”Jag vet inte om jag kan spela mot Gefle”, sade Boateng efter matchen.
FOTBOLL

Derek Boateng kan missa den allsvenska premiären.

Mittfältaren var överlägset bäst på plan mot TPS Åbo, men vrickade foten på övertid.

– Just nu vet jag inte om jag kan spela mot Gefle, säger han efter matchen.

Boateng var överallt på mittfältet och svarade för en klockren insats, fem plus. Hans passningar var lika millimeterprecisa som hans brytningar och ghananen bjöd dessutom, till publikens stora förtjusning, på flera sköna solonummer.

Men på övertid vrickade Derek Boateng foten efter en närkamp med en Åbo-spelare och enligt honom själv är premiären i fara.

– Ja, jag är skadad. Foten är vrickad. Det gör ont just nu, men vi får se i morgon (läs: i dag) hur allvarligt det är, säger han till Sportbladet en timme efter slutsignalen.

Undersöks av läkare

Tror du att du kan vara med mot Gefle?

– Just nu vet jag inte. Vi får som sagt se i morgon (läs: i dag), då får en läkare titta på foten.

Utan Derek Boateng är AIK ordentligt försvagat. Innermittfältaren tillför en extra dimension till AIK:s spel och är i princip omöjlig att ersätta. Efter matchen i går hyllades han av AIK:s superstjärna Johan Mjällby.

– Derek var jättebra, hans roll är att styra laget från mittfältet och han gör det jäkligt bra. Han ser otroligt stark ut, säger Mjällby.

Du har varit utlandsproffs i flera år och spelat EM och VM med landslaget. Hur bra står sig Derek i en sån konkurrens?

– Jag rankar honom väldigt högt. Jag vill se honom i allsvenskan, när det väl gäller. Jag tror att han kommer att bli en otroligt viktig spelare för oss, går det bra för honom blir vi starka.

”En stor ledare”

Boateng blir mycket glad över veteranens beröm.

– Jag är mycket tacksam för att jag får ett sånt förtroende. Johan är en stor spelare och en stor ledare.

Johan Mjällby var förresten själv nära dundersuccé i comebacken. Efter bara sex minuter på plan fick han på en bra nick på hörna, som räddades på mållinjen av en Åbo-spelare.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM