Nu siktar hon mot OS 2010

Anna Carin Olofsson om satsningen: ”Om kroppen håller kör jag”

FOTBOLL

Hon har varit förtegen om framtiden, enbart velat prata om VM 2008.

Men i dag kan Sportbladet avslöja att Anna Carin Olofssons planer sträcker sig längre än så.

– Möjligheten att jag fortsätter över OS 2010 finns absolut, säger hon.

Foto: JERKER IVARSSON
Inte mätt på framgång Anna Carin Olofsson nöjer sig inte med OS-medaljerna i Turin. Nu vill Olofsson, som fyller 37 år 2010, tävla även vid OS i Vancouver.

Anna Carin Olofsson, 32, har nått alla de mål hon satte upp före säsongen. OS-medaljerna och andraplaceringen i världscupen har blivit verklighet. Trots det har hon stoppat sin framtidsplanering vid VM i Östersund 2008

Tills i dag.

”Tittar på lång sikt”

ACO:s blivande agent Kay Wieståhl bekräftade för Sportbladet under OS att deras samarbete sträcker sig betydligt längre än så.

– Vi tittar på lång sikt, säger Wieståhl.

Till OS 2010?

– Ja, vi lägger upp det efter det.

Och i går tog Anna Carin Olofsson själv steget ur garderoben. Trött men nöjd efter tredjeplatsen i Holmenkollens jaktstart över 10 kilometer gav hon det glädjande beskedet.

”Inte omöjligt”

– Jag har ju sagt att jag kör till VM 2008, men det är absolut inte omöjligt att det blir längre. Om kroppen och motivationen håller så kör jag, säger Anna Carin.

Betyder det att vi får se dig i OS om fyra år?

–?Ja, möjligheten finns absolut. Först ska jag till VM. Sen är det bara två år kvar.

Då är Anna Carin 37 år gammal, men åldern verkar inte vara nåt problem.

– Jag är inte främmande för att hon fortsätter, har Anna Carins sambo Håkan Degselius tidigare sagt till Sportbladet med anledning av paret vill skaffa barn.

ACO och Kay Wieståhl har ännu inte skrivit några papper eller hunnit sätta sig ner för att diskutera sitt samarbete. Men Wieståhl har tidigare berättat för Sportbladet att ACO kan tjäna stora pengar om hon spelar sina kort rätt och knyts till de rätta sponsorerna

Fantastisk säsong

–?Ja, det låter ju väldigt lovande, ha ha, men jag vet fortfarande väldigt lite om allt det där. Vi har inte haft tid att prata ännu.

Anna Carin Olofsson har haft en fantastisk säsong, men i och med dagens masstart är världscupen över.

Hur känns det att den här otroliga säsongen snart är slut?

– I förra veckan kändes det lite vemodigt, men just nu är det rätt skönt. Kroppen är så slut att det ska bli bra med vila, säger hon.

AnnaMaria Jansson, Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM