Stefan Selakovic fortfarande misstänkt

Erlandsen: Jag ska ta ett snack med honom

FOTBOLL

GÖTEBORG

Två friade, men Stefan Selakovic är fortsatt misstänkt.

Det kan påverka hans allsvenska premiär.

– Jag ska ta ett snack med Stefan, säger IFK Göteborgs tränare Arne Erlandsen.

I en intervju med fotbollssajten fotbolldirekt.com sa Selakovic i går att han inte mår bra och att det gör det svårare för honom att prestera maximalt på fotbollsplanen.

– Det är så jag känner, men jag vill inte överdramatisera heller. Jag har spelat matcher efter att jag blev brottsmisstänkt där jag varit riktigt bra också, säger Selakovic till Sportbladet.

Arne Erlandsen ska i dag ta ett snack med sin anfallare.

– Jag läste intervjun och jag vill stämma av hur han känner sig. Stefan behöver höja sig jämfört med vad han presterat den senaste tiden. Men han har också varit ljumskskadad nyligen, säger Erlandsen.

En punkt nedlagd

Att Stefan Selakovic kvarstår som misstänkt kan tolkas som att han kommer närmare ett åtal för den del där han överförde 1,35 miljoner kronor från sitt bankkonto i Luxemburg till ett annat konto tillhörande förre kassören Jan Nilsson.

När det gäller de tidigare misstankarna kring hur Selakovic fått sin sign on-bonus utbetald med artistskatt är förundersökningen nedlagd.

– Misstankarna mot Stefan har lindrats, säger Selakovics ombud, advokat Jonas Nilsson. En brottsmisstanke om medhjälp till skattebrott är ju nedlagd. Om åklagaren väljer att åtala i någon av de andra misstankarna är min bedömning att det inte räcker för en fällande dom.

Michael Wagner