”Jag stannar så länge jag får – Gais blir min sista elitklubb"

Läs hela chattet med Gais Mathias Gravem

FOTBOLL

Mathias Gravem säger: Hallå alla Gais-supportrar. Nu är jag på plats och redo för era frågor. Shoot!

Martin säger: Hejsan, skulle först vilja säga grattis till uppflyttningen. Sen tänkte jag fråga, hur ska ni spela för att A) Stanna kvar i Allsvenskan och B) Etablera er som ett stabilt allsvenskt lag? Kommer det ta några år? /Martin

Mathias Gravem säger: Hur vi ska spela, det är inte det lättaste...det gäller att spela smart, och alltid som nykomling att ha lite flyt. Vi är medvetna om att vi inte kommer att få lika många chanser som i fjol, och därför kommer det att ställas högre krav på oss. Vår målsättning är att hänga kvar första året och sedan speta det år för år.

Mattias säger: Nytt spelsystem med en anfallare, risk för gnäll när tre andra får sitta på bänken?

Mathias Gravem säger: Ja! Det är klart, vi är fyra forwards och har alltid spelat med två. Gnäll kanske är ett för hårt ord, men man vill ju starta.

1894 säger: Hej! Vem kommer bli årets utropstecken i Gais? Hur många mål lovar du att göra?

Mathias Gravem säger: Utropstecknet blir absolut Bobby Friberg, han blir bara bättre och bättre år för år och slår igenom den här säsongen. Får jag spela de flesta matcherna, ja...vad ska jag lova? Fem säger arbetskamraterna i bilen där jag sitter nu, men jag hoppas på fler. Fem låter lite blygsamt!

Makrillen säger: Tjena! Hur stora känslor för Gais har du? Var det inte så att fansen köpte kvar dig för nåra år sedan när ni var nere bland blåbärslagen och lallade?

Mathias Gravem säger: Just nu finns det inget annat lag än Gais, jag har varit i klubben sedan 2001. Vi har varit nere och harvat och nu är vi i allsvenskan för att stanna - jag stannar så länge jag får, det här är min sista elitklubb.

Bobby säger: Vill ni spelare se Rolle Nilsson i startelvan under året?

Mathias Gravem säger: Svar: Nej! Ha, ha...platsar en 43-åring i allsvenskan så är inte vi några bra spelare.

DIF Nille säger: Hejsan! Hur stor betydelse tror du att erat publikstöd har? Hjälper det er att hålla er kvar i allsvenskan?

Mathias Gravem säger: Supportrarna är den tolfte spelaren, så det är otroligt viktigt. Ju mer folk på läktarna, ju roligare är det att spela. Det speciella med Gais-supportrarna är att det finns många äldre fans som verkligen brinner för det här, de är häftiga och ställer upp. De har varit med på hela resan och ställt upp. De är maffiga!

heja malmo säger: Hej hej, om Malmö kommit med ett bud, hade du då funderat på det ?

Mathias Gravem säger: Nej, det hade jag faktiskt inte. För det första trivs jag väldigt bra i Gais och sedan vet jag att konkurrensen är hårdare i Malmö än i Gais och då finns risken att jag inte får spela, och det är spela man vill.

Nickname säger: Din moderklubb är ju som bekant Värmboll, men jag har hört att du har norskt pass? Stämmer det?

Mathias Gravem säger: Det stämmer, jag är norsk medborgare. Jag flyttade till Sverige 1989. Norsk pappa, svensk mamma. Värmbol ligger i Katrineholm och spelar i dag i division 3 - jag kommer att återvända dit under mina sista år och avsluta i min moderklubb. Planen är att flytta hem och bosätta oss där sedan, vi har all släkt och många vänner kvar på orten.

King-Kong säger: Är det inte lite för många göteborgslag i allsvenskan?

Mathias Gravem säger: Ähhh, nej, det tycker jag – det har varit fler. Fast det viktigaste är att Gais är i allsvenskan.

Gunnarssån säger: Vilket Stockholmslag gillar du bäst???

Mathias Gravem säger: Hammarby. Jag har spelat mot dem ett antal gånger och det är alltid härlig stämning på Söderstadion, deras supportrar är ganska lika Gais-fansen.

Tomas säger: Kommer du vara kvar om vi åker ur?

Mathias Gravem säger: Som jag sa tidigare, jag stannar så länge jag får - men vi kommer inte att åka ur!

goppen säger: vilket lag tror du kommer att vinna allsvenskan ?

Mathias Gravem säger: Jag tror att...det var svårt, fast det borde vara den lättaste. Djurgården borde vinna, de har den bästa truppen. Utmanare är Blåvitt och Malmö.

Magnus Gaisare säger: Hur pass bra är Gais nya mittfältare Khari Stephenson

Mathias Gravem säger: De åren jag har varit här, så är han den mest spelskickliga mittfältare vi haft i laget. Han är passningsskicklig, han är duktig. Det är svårt att säga, vi har inte spelat några tävlingsmatcher än.

Johan säger: Det diskuteras ju en del i att GAIS har stabila mittbackar men brister vad gäller ytterbackarna. Vad säger du om detta?

Mathias Gravem säger: Nej, det tycker jag inte. Vi har många yttermittfältare som kan gå ned och spela som ytterbackar. Är det något vi har som verkligen är bra så är det målvakt och backlinje.

The_man säger: Hallå, vem vinner skytteligan tror du?

Mathias Gravem säger: Det är så många nya spelare så det är svårt, men Afonso är förstås ett namn i diskussionen. Fast vem vet – det kanske blir någon i Gais...

Katrineholm säger: Hej Mathias! Du kommer ju fran bandymetropolen. Har du spelat bandy också?

Mathias Gravem säger: Nej, det har jag inte - men jag har tittat mycket på KSK och Värmbol. Bandy är en kul sport att titta på live, men inte lika rolig på tv.

Woody säger: Vilket lag är äckligast att möta?

Mathias Gravem säger: Äckligast...ja, ur Göteborgssynpunkt så är det väl Blåvitt, ha, ha. Jag vill passa på att tacka alla fans som har ställt frågor här. Nu har vi två pass kvar innan premiären och vi lovar att ge järnet - hoppas att vi ses under säsongen, vi behöver ert stöd!

Sportbladet.se