”Enögd? Jag tycker att jag är oerhört vidsynt och obejktiv i det mesta!”

Läs hela chattet med Kalmar Henrik Rydström

FOTBOLL

b>Henrik Rydström säger: Hallå alla Kalmar-fans! Nu är jag på plats och redo för era frågor!

calmare82 säger: Det har ju gått nästan över förväntan bra för KFF de två snaste säsongerna, vad talar för att det ska fortsätta?

Henrik Rydström säger: Att vi helt enkelt utvecklat vårt spel, både offensiven och defensiven. Vi har bättre balans i laget än vad vi haft de två tidigare säsongerna. Inte minst har vi blivit bättre under Royal League-spelet.

KFF- FAN säger: Vad har du för mål med denna säsongen? Du är helt klart en rolig spelare när du snackar med domaren hela tiden.

Henrik Rydström säger: Först och främst är det primära att spela alla matcher, att ta plats. Det är ju grunden i allt. Sedan vill man spela ett spel utan hämningar, där man inte begräsnar sig själv och närmar sig sin fulla potential. För min del innebär det att...jag är ju 30, jag kommer inte att lägga om spelstil...jag ska bli bättre på att vinna boll, få upp pulsen i matcherna, att styra spelet.

Daniel Nyhlén säger: Vilket lag spelar tråkigast i allsvenskan????

Henrik Rydström säger: He, he...det vore ju grymt att klaga på något annat lag när det är vi som brukar få mycket skit för just det. Man kan väl säga att de lag som åker ur spelar tråkigast, de vinner ju minst. Rent logiskt borde de i alla fall HA tråkigast på planen.

Trocadero säger: Aftonbladet gav i sin allsvenska bilaga betyg till alla spelare. Fabio fick endast 2+. Vad tror du det beror på? Är aftonbladets journalister så lata att de slår med en tärning för att få fram betyget, eller har de aldrig sett Kalmar FF spela?

Henrik Rydström säger: Go fråga! Jag tror att det är en kombination, de både slår med tärning och har aldrig sett oss spela. Förresten, den store Bank har ju sett oss nångång, påstår han...

råpinho säger: Tja..Vilka ser du som favoriter i årets allsvenska och varför?

Henrik Rydström säger: Hmmm...Djurgården. Varför? Kort kan jag väl säga att de har hittat en vinnarkänsla i gruppen. Blåvitt ska nämnas, de har lyckats med en generationsväxling under fjolåret, men ändå lyckats behålla en vinnarkultur. Helsingborg: Henke Larsson-effekt. KFF: På grund av att vi är så bra! Jag tror väl även att Malmö kommer att vara med..det känns som att man faktiskt man räkna upp åtta lag som kan vinna. Jag tycker att det är både på gott och ont att så många lag har chans att vinna serien. För att ett svenskt lag ska ha chans att lyckas i Europa-spel så krävs det att ett och samma lag vinner en massa år i rad, då får de den tid som krävs för att bygga rätt. Samtidigt så blir det ju större intresse för allsvenskan om många kan vinna.

Gusten säger: Hur är den nya brassen, Ari Ferreira, jämfört med Dede, spelmässigt och som målskytt ?

Henrik Rydström säger: Dede är en vassare avslutare, å andra sidan är Ari delaktig i spelet på ett helt annat sätt, och har samma solida Dede-bakparti och tål en tackling eller två.

Chris säger: Många ser nog dig tillsammans med Fischbein som seriens gnälligaste och mest enögda spelare. Är det något som stör dig? Lycka till i serien!

Henrik Rydström säger: Enögd? Jag tycker att jag är oerhört vidsynt och obejktiv i det mesta! Det är väl mer så att jag nästan alltid har rätt. Då uppfattar de som har fel att jag är enögd. Nej, det är inget som stör mig.

Svante Samuelsson e vår kapten säger: Vilket spelare är svårast att möta i allsvenskan?

Henrik Rydström säger: Jag säger ingen mittfältare, även om det finns jättemånga bra. Säger man en massa namn som är svåra, så blir det sanningar för en själv - och det vill jag inte vara med om. Däremot kan jag säga någon försvarspelare som vi som lag har svårt att möta – Marteinsson i Bajen är duktig. Och sedan är även Häckens Hasse Berggren svår, och lägg till Ailton i Öis, han har varit grym när vi mött dem.

Ängeln säger: Om du var tvungen att byta till ett annat allsvenskt lag viket skulle du byta till då?

Henrik Rydström säger: Ha, ha...jag har svårt att se mig i någon annan miljö. Då får jag gå på barndomens tankegångar, och jag var ju som många andra i min generation en Blåvitt-supporter. Från 6-årsåldern till det att man var 10, 11 så var det IFK Göteborg som gällde.

Fjörtoft säger: Du gillar ju att "snacka", men vilken domare/spelare snackar du helst med, och varför?

Henrik Rydström säger: När det gäller domare så är Fröjdfeldt bra, han är bäste domaren och har glimten. Martin Strömbergsson (Gävle) tål också ett och annat ord, han är bra. När det gäller spelare så är det faktiskt så att jag för monologer, det blir sällan dialoger. Det blir anföranden från min sida, där det inte tillåts att sticka in sin egen mening.

Vem fan är Ryan Giggs? säger: Ska det bli skönt att flytta från Fredriksskans? Lycka till i allsvenskan Henke, du är kung!

Henrik Rydström säger: Skönt på det sättet att vi helt enkelt tillgodo ser regionens potential. Det behövs en mer modern anläggning, samtidigt så är Fredrikskans klassisk mark. Man flyttar inte ifrån en sådan arena utan sorg i hjärtat.

Kallekula säger: Vilken spelare i vårt kära KFF kommer överraska mest på omvärlden i år?

Henrik Rydström säger: Eftersom att väldigt få har sätt nye brassen Ari så kommer han att överraska. Jag vill passa på att tacka för visat intresse. Det var stimulerande frågor - det här gör vi om!

Sportbladet.se