”Grisa? Vi ska spela efter våra resurser”

Läs hela chattet med Gefles Thomas Hedlund

FOTBOLL

Tomas Hedlund säger: Hallå alla Gefle-suppotrar! Nu är jag på plats och redo för era frågor!

Brynäsaren säger: Tjena. Först: Visst håller du på Brynäs? Sen: ska ni grisa lika friskt som förra året? Nöff-nöff, go for it!

Tomas Hedlund säger: Jag håller faktiskt på Brynäs, det har jag gjort sedan barnsben. Grisar vet jag inte om vi gjorde, men vi ska spela efter våra resurser. Som nykomlingar måste man ju försöka säkra bakåt först och främst - det gjorde vi på ett bra sätt. Vi kommer att köra ungefär lika i år.

säger: Hej. Hur tror ni klarar er i år och vad är er målsättning för säsongen ?

Tomas Hedlund säger: Inom laget har vi sagt inom de tio bästa, det hade vi ifjol också, då slutade vi elva. Jag tror nog på en plats nio-tio nånting.

säger: Hej! Finns det inte en risk för att Gävle är sönderläst i år? Som nykomling så fanns det ju ett visst överraskningsmoment

Tomas Hedlund säger: Många underskattade nog oss i fjol, i år är de nog lite mer förberedda i år. Vi får försöka att ändra litegrann.

göteborgaren säger: Du anses av många vara den bästa på din position i allsvenskan, hur ser du på det???? Göteborgaren

Tomas Hedlund säger: Det blir man ju stolt över att höra, eftersom att det var min första allsvenska säsong i fjol. Klassen på allsvenskan är mycket högre än i superettan, allting går lite fortare och alla är lite bättre. Det tog nån match att ställa om, man hade respekt och vi fick en tung start med tre raka förluster. Sedan släppte det mer och mer - jag är oerhört nöjd med min säsong, och gjorde väl ingen egentlig dålig match.

göran melin säger: Hur många mål gör allas vår Hällbo son i år?

Tomas Hedlund säger: Nja, det blir inte så många eftersom jag inte får gå upp på hörnorna. Så har det alltid varit under Pelles ledning, han tycker att jag är bra på att häva kontringar. Det var i Hällbo, som ligger två mil utanför Bollnäs, som jag började att spela fotboll, men egentligen är jag uppväxt i Västansjö.

säger: Är du imponerad över din lagpolare Daniel "Bonden" Bernhardsson?

Tomas Hedlund säger: Ja, det är klart att jag är. Det är bra att göra åtta mål första säsongen som mittfältare. Det är mest vi lagkompisar som snackar åt smeknamnet "bonden" - han får ju höra det några gånger.

Jonte säger: Tjena Tomas! Jag har en fråga till dig – nämn de tre svåraste spelarna att möta enligt dig i allsvenskan?

Tomas Hedlund säger: Svåraste i fjol var Sören Larsen i Djurgården. Afonso var bra i fjol, och Rosenberg i Malmö.

Markus Andersson säger: Vem kan göra mest armhävningar i Gefle??

Tomas Hedlund säger: Det är jag eller Benny Mattsson. Vi brukar köra intervall-träningar i 50-sekunderssvep där man ska göra så många man orkar, och där brukar jag och Benny orka mest.

Robert säger: Gefle är kollektivet persionifierat, men vem blir den där extra kryddan i laget, den som spetsar till allt?

Tomas Hedlund säger: Vi får hoppas att det blir Viikmäe, den nya estländaren. Han är målfarlig, är där han ska vara och har ett distinkt avslut. Hittills har han gjort många mål på träning, men det har inte lossnat på match - så vi hoppa att det släpper i premiären.

Reine Weinemo säger: Har spelarna i Gefle sexförbud dagen innan match?

Tomas Hedlund säger: Ha, ha...det har vi inte. Det är frihet under ansvar!

fotbollskille säger: Tjena! Jag undrar vem du har som favoritspelare i hela världen? Have a nice day!

Tomas Hedlund säger: Maldini i Milan, han har jag haft som idol länge.

Micke från kungsör säger: Vilken spelare i hela allsvenskan skulle du vilja ha i ditt lag?

Tomas Hedlund säger: Svår fråga - jag säger Hasse Berggren. Dels har han varit här förr, dels är det en målskytt som vi behöver.

Markus Andersson säger: Hej! Jag brukar cykla mellan Skutskär och Högskolan i Gävle ett par gånger i veckan, och det får mig att tänka på spinning. Har ni haft någon spinning under försäsongen??

Tomas Hedlund säger: Nej, det har vi inte haft. Vi har aldrig provat det. Brottning har vi däremot haft.

Erik säger: Vad gör ni i laget för att öka sammanhållningen under säsong? Går ni ut tillsammans efter en lördagsmatch t.ex?

Tomas Hedlund säger: Det är inte så ofta som man kan gå ut, men får vi chansen så brukar det bli nån lagfest, absolut.

säger: Vad kommer ni ha fokuset på i matchen mot AIK på söndag, och vad är målet resultatmässigt?

Tomas Hedlund säger: Fokus är att göra en så bra prestationsmässigt. Målet är att vinna med nåt mål. Tack för frågorna och hoppas ni kommer på matchen på söndag!

Sportbladet.se