”Jag är 40, ser ut som en 25-åring – och beter mig som en 20-åring"

Läs hela chattet med IFK Göteborgs Bengt Andersson

FOTBOLL

Bengt Andersson säger: Hej alla Blåvitt-suppotrar. Nu är jag på plats och redo för era frågor!

sdf säger: Hur känns det att säsongen drar i gång snart?

Bengt Andersson säger: Det ska bli skönt. Den skyddade verkstan är över.

säger: Är du inte sugen att lägga straffarna i år? Du har väl lagt straffar förut.

Bengt Andersson säger: Jo, jag har lagt straffar, men Ölme skjuter dem fantastiskt så det finns ingen anledning att ändra - än...

Gubben säger: Tjena, Bengan. Du är ju för f-n snart 40 år. Hur kan du hålla så hög klass år efter år?

Bengt Andersson säger: Hård träning, hård träning och så efter det tränar man ännu hårdare, ha, ha. Jag säger som Arne brukar säga om mig: Jag är 40, ser ut som 25, och beter som en 20-åring...

Prins säger: Hej Bengt. Vem anser du vara allsvenskan bästa måltjuv?

Bengt Andersson säger: Ja, du...Niklas Skoog har ju varit en sån riktig måltjuv. Vår egen Selakovic är ju också, måste man säga. De två tjuvar mest mål, om man får uttrycka sig så.

Arsenal säger: Har du något favoritlag ute i Europa?

Bengt Andersson säger: Liverpool, i England, Barcelona i Spanien och Juventus i Italien. Liverpool har jag tyckt om sedan jag var liten, i Barcelona fanns ju Patrik (Andersson) som är en av mina bästa kompisar och nu är ju Henke där. I Juve håller man ju förstås på Zlatan nu.

Viktor säger: Vilket lag tror du kommer vara årets flopp? Och varför?

Bengt Andersson säger: Årets flopp! Det är ju det, jag är en fegis... jag vågar inte yttra mig, då sitter man snart där själv i fällan.

Magnus Engström säger: Vilket lag är tråkigast i allsvenskan??

Bengt Andersson säger: Som tur är så spelar inte Trelleborg längre i allsvenskan - det har alltid varit mitt tråk-lag. Just nu har jag inte nåt sånt - men alla man möter på konstgräs gillar jag inte. Det blir väldigt tråkiga omständigheter.

Blåvitt säger: Hörde att du sjöng Stairway To Heaven... Har aldrig ett Idol-framträdande lockat? ;-)

Bengt Andersson säger: Knockning on Heavens door, var det. Den körde jag på kickoffen i tisdags. Idol? Nej, DÄR går gransen.

säger: Hur gör man för att bli en så bra fotboll spelare som du? 14:årige Micke

Bengt Andersson säger: Som jag svarade förr, hård träning. Hård träning under lång tid. Som målvakt är det väldigt viktig att ha en bra målvaktstränare tidigt, så att man får in rätt teknik. Sedan är det bra att träna, träna.

säger: Henrik Hallå Bengan, vilken klass håller du som utespelare?

Bengt Andersson säger: Jag började att stå när jag var 16 år och har spelat i Gais B-lag och Göteborgs Stadslag, mest som mittfältare. I den åldern var jag riktigt lovande, en fyraplus eller nåt!

Gordon Taylor säger: Tjena! Nu har du chansen: välj din bästa räddning i karriären. Du får bara välja en!

Bengt Andersson säger: Det är nicken mot Djurgården på Ullevi, 2002 eller 2003. Bollen fastnade mellan benen. Det var i slutet av matchen, det kommer ett högerinlägg och spelaren (jag tror att det var Makondele) står helt fri fem meter framför mig - jag hoppade upp som en handbollsmålvakt och drog ihop benen.

Mr norpan säger: Hej Bengan. Hur är det egentligen med din ritual med vattenflaskan vid målet? 4 varv innan avspark, men bara ett halvt varv under match. Kan du förklara?

Bengt Andersson säger: Jag skruvar på den så att Adidas-ränderna är utåt. Jag vill alltid att flaskan ska stå på precis samma plats, så innan avspark måste jag skruva lite hårdare så att det blir ett märke i gräset. Sedan under match behöver jag bara skurva ett halvt varv så att ränderna kommer utåt. Den här frågan har jag nog aldrig fått förut, det är observant!

kungen säger: Vem är IFK Göteborgs pajas utanför plan?

Bengt Andersson säger: Vi har två: Ölme och Pontus Wernblom. Det är mycket märkliga saker som händer och sägs där, det kan jag lova!

17SM säger: Hur ska ni ersätta Niclas mot Öster??

Bengt Andersson säger: Det är ingen som vet hur allvarligt det är just nu, vi hoppas fortfarande. Men Arne har nog lite huvudbry just nu. Jag vill tacka för intresset och ert stora fotbollskunnande - det imponerar. Vi syns under säsongen.

Sportbladet.se