HIF:s Andreas Jakobsson: ”Landslaget är ett avslutat kapitel”

Läs hela chatten med Helsingborgs mittback

FOTBOLL

Andreas Jakobsson säger: Hallå alla Helsingborg-fans - nu är jag på plats och redo för era frågor!

jeppe_hif_ säger:Hallå Andy, mindre än en vecka kvar till premiären nu, hur ser truppen ut? några spelare som är stoppade från premiären pga. skada eller liknande? Lycka till iaf. Ses på Olympia den 8:e April alla HIF:are!

Andreas Jakobsson säger: Det ser bra ut, ett steg bättre än senast. Nån som ser riktigt het ut är Dahl, Granqvist har varit bra. Gustaf Andersson har lite problem med en hjärnskakning han fick på Cypern, han är fortfarande ett frågetecken.

viktor säger: Skulle du kunna tänka dig en comeback i den blågula-dressen om du blir tillfrågad?? för du behövs försvaret står o faller utan dig!

Andreas Jakobsson säger: Absolut inte, det är ett avslutat kapitel. Det blir ingen Henrik Larsson-svängning där, ingen risk...

Peter, Växjö säger: Hejsan Andreas. Vilka förväntningar har ni inför kommande säsong. Förra året var ni nöjda men en top4-placering vilket inte gick. Högre i år?

Andreas Jakobsson säger: Målsättningen är att ta en Royal League-plats, men samtidigt är det viktigt med en bra start. Säsongen är ganska komprimerad fram till VM, under sex veckor kommer vi att spela nio matcher - det är viktigt att få en tidig formtopp.

säger: Finns det risk att ni kommer fokusera för mycket på att Henke kommer efter VM, att ni kan tappa mot topplagen innan VM?

Andreas Jakobsson säger: Nej, absolut inte. Det är ingenting vi kan påverka, vad som händer efter VM. Det enda vi kan påverka just nu är första matchen mot Hammarby. Det är klart att journalister kommer att fokusera på ”före och efter Henke", men det gäller att skärma av och göra det vi är bra på i nuet.

henkka säger: tja ante, vad tror du om erat nyförvärv Tarmo Neemelo ? lycka till iår!

Andreas Jakobsson säger: Det är en väldigt intressant spelare, det finns inte många av hans typ i allsvenskna. Han är en gammal hederlig target-spelare, väldigt stark i kroppen. En forward som vi behöver, har man typ gjort 48 mål på 33 matcher så har man bra kvaliteter i boxen.

Jonte säger: Hej Andy! Du och Granen är två väldigt lika spelstilar hur tycker du att ni kompleterar varandra? Är inte avsaknaden av snabbhet ett litet problem? Lycka till i år och vi ses på Söderstadion!

Andreas Jakobsson säger: Jag tror varken jag eller Granen är så speciellt långsamma, samtidigt så är vi två spelskickliga mittbackar. Det är något som krävs i dagens fotboll, du behöver både vara duktig i markeringsspelet och i bollbehandlingen.

JD säger: Tjena! Du som har spelat med Henke Larsson förut - vad är det han gör så bra, egentligen? Ibland är det svårt att uppfatta på t.ex. TV-bilderna.

Andreas Jakobsson säger: Det är hela hans inställning till fotbollen, som människa, hur han agerar på planen och utanför. Han är ett föredöme. Han ger alltid 110 procent på träning och match - och visar alla vad som krävs för att lyckas på planen. Han har en fantastiskt bollmottagning, och är duktig på spelförståelsen. Han har lyckats överallt han har varit - jag är inte alls överraskad att han har gått så bra i Barça.

säger: Hej andy, tycker du inte att det är dags att ändra taktik från 4-2-3-1 till något annat? eller blir det den gamla vanliga svärd taktiken?

Andreas Jakobsson säger: Det är upp till tränaren att bestämma. Jag gillar spelidén vi har. Sedan är det lite spelmaterialet som bestämmer idén, och den idén vi har passar våra spelare. Det gav ett gott utslag i fjol, framför allt på vårsäsongen. Nu har vi förhoppningsvis utvecklat spelet under försäsongen, och något vi kan ta med oss till serien. Det är väl framför allt på bortaplan som spelet har falerat lite. Vi har varit lite för naiva på bortaplan, vi har inte värderat situationer rikigt – vi borde kanske spela lite enklare ibland.

Danne säger: Tjena Andreas skulle du vilja ut i europa nu ?

Andreas Jakobsson säger: Absolut inte, den resa jag har gjort utomlands slutade med Southampton. Nu är det bara Hif som gäller - och att ta det steget som krävs för att ta upp Hif till toppen, där klubben hör hemma.

calle gbg säger: vilken motståndare fruktar du mest i allsvenskan

Andreas Jakobsson säger: Det är många - men Malmös Afonso är en komplett forward.

boisare säger: Tjena!Måste först och främst säga att det är synd att du har lagt av i landslaget! Hur tror du det går för Sverige i VM?

Andreas Jakobsson säger: Riktigt bra, Sverige har riktigt bra spelare framåt och Sverige har alltid haft en bra defensiv. Det kan gå hur bra som helst. Det finns alla möjligheter för att det ska gå riktigt bra. Jag kommer att följa det hemifrån. Visst hade det varit roligt att vara med, men det ska bli skönt att sitta framför tv-n också.

undrande säger: En schyst glidtackling eller finta en motståndare som sista man, vilket får vi se först iår av dig?

Andreas Jakobsson säger: Det är nog en schysst glidtackling i så fall. Avslutningsvis hoppas jag på en bra start mot Hammarby! Tack för era frågor!

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM