Patric ”Långås” Andersson: ”Zvirgzdauskas är runt en hela tiden”

Läs hela chatten med Häckens anfallare

FOTBOLL

närking säger: hallå patric, hur ser du på era chanser i årets allsvenska? och vem ser du som häckens bäste spelare i år?

Patric Andersson säger: Bäste spelare är rätt enkelt, Teddy. Han är landslagsman och är rätt så given. Våra chanser ser rätt så bra ut, vi har ett bra lag och en bra trupp.

Tjena säger: Tjena långås! När kommer du börja spela igen efter din skada?

Patric Andersson säger: Det är lite värre, jag vet inte nu. Opererades för en vecka sedan, och vad de sa då är mellan fyra och sex veckor. Det har gått en vecka nu, och jag hoppas att det bara ska behvöva ta tre veckor till, men samtidigt ska man ju träna upp sig igen så man vet aldrig riktig.

Jonas säger: "Utan Töfting åker Häcken ur" har det låtit här och där i trakten. Övertyga mina vänner om varför BK Häcken spelar i allsvenskan även 2007-

Patric Andersson säger: Naturligtvis, Stig har varit en väldigt bra spelare och vi har tappat honom - men det finns tio till som spelade med honom i fjol som var bra, och som vi har fått behålla. Jag tycker att vi redan ifjol spelade en bra fotboll, så jag tror definitivt att vi hänger kvar.

Limpan säger: Vem av Era många ynglingar i truppen tror du kan göra bra ifrån sig i år?

Patric Andersson säger: Daniel Larsson, den unge forwarden. Han har sett väldigt bra ut på försäsongen. Han är en otroligt snabb forward och är väldigt målfarlig, vilket han visat i träningsmathcerna.

Pontus säger: Hur känns att vara 4e publiklaget i Göteborg. Måste vara tråkigt att spela på hemmaplan inför så få åskådare, eller?

Patric Andersson säger: Ja, alltså, visst hade det varit roligare om vi haft mer publik. Men vi måste ju göra vårt bästa i alla fall. Hur mycket folk det är på plats får man lägga åt sidan.

Joel, Jönköping säger: Hej Patric! Vad tror du Hasse Berggren kommer tillföra laget som ni inte hade innan?

Patric Andersson säger: Han är en stor och stark forward, och en bra bollmottagare. Framför allt att kunna hålla i bollen och få lite längre anfall. Det var något vi saknade ifjol.

Freddieboy säger: Vem tycker du är seriens jobbigaste spelare att möta respektive tuffaste bortaplan att spela på?

Patric Andersson säger: Jobbigast: Tomas Zvirgzdauskas i Halmstad, han är runt omkring en hela tiden, alltid i närheten. Tuffast bortaplan: Jag vet inte, jag spelade knappt i fjol, ha, ha. Den frågan återkommer ofta i enkäter och sånt, och jag har inget bra svar, för jag bryr mig ärligt talat inte om det.

säger: Hur mycket kommer Dulee Johnsons frånvaro att påverka? Det var ju kreatören på mitten!

Patric Andersson säger: Jag vet inte. Han är naturligtvis också en bra spelare, han glömde jag bort när vi talade om Stig. Förhoppningsvis har vi spelare som ska fylla dem luckorna.

Jonas_ säger: För mig som inte vet så mycket om staden Göteborg, vilket lag är Häckens största rival sett till historiken och de senaste åren?

Patric Andersson säger: Alla andra från staden som ligger i allsvenskan! Alla derbyn är heta. Historiskt sett vet jag inte riktigt...

Chris säger: Saknar du Blåvitt? Tuff konkurrens i år har du, hur ser du på dina chanser att slå ut två allsvenska stjärnor och en stor talang?

Patric Andersson säger: Blåvitt har ju betytt väldigt mycket för mig, men som fotbollsspelare tänker man inte riktigt så längre, nu har jag en ny arbetsgivare. Om konkurrensen: Först och främst vill jag bli frisk - jag var ju borta hela förra säsongen och nu har jag missat mycket även i år. Sedan gäller det att ta upp kampen om en plats i startelvan.

säger: Hej Patric, har konstgräslag en fördel mot er eller är det bara överdrivet snack? Stefan

Patric Andersson säger: Personligen så tycker jag att de som har konstgräs har en fördel, de tränar ju på det varje dag. Samtidigt försvinner den fördelen när de spelar borta på vanligt gräs. Jag tror att man har svårare att anpassa sig till konstgräs än vad man har till vanligt gräs.

leslie säger: Hej Patrik, undrar lite hur ni lägger upp eran diet? Är ni stenhårda och tränar gym dricker protein drinkar osv? Eller blir det pizza och en Korv med extra räksallad?

Patric Andersson säger: Finns det inget mittemellan? Naturligtvis tänker man någorlunda på det man stoppar i sig, utan att det går till överdrift. Jag äter normal kost helt enkelt, vad det nu innebär...

henrik säger: Realistiskt sett, vilken placering tror du Häcken hamnar på i årets allsvenska och vilka tror du vinner?

Patric Andersson säger: Vinner: Djurgården ser ju starka, det är vad alla andra säger så jag får väl gå på det. För oss: Vi har en bättre trupp i år, och realistiskt så ska vi vara bättre än förra året. Jag tycker bara att det är dumt att prata om placeringar. Tack för era frågor och jag hoppas att ni stöttar oss under säsongen!

Sportbladet.se ([email protected])