”Om Mackan skulle komma hem vore det stort för Öis”

Läs hela chattet med Örgrytes Zoran Lukic

FOTBOLL

Zoran Lukic säger: Hej alla Öis-fans! Nu kan ni börja ställa frågor till mig.

Ängel säger: Hej Zoran.Jag spelar själv fotboll men i ifk göteborg. Vilket e ditt favorit lag i götebotg efter öis?? Var e det bäst i götet eller i stockholm?

Zoran Lukic säger: Blåvitt är konstigt nog mitt favoritlag efter Öis. De bästa med Göteborg är närheten till allt. De bästa med Stockholm är att det finns större utbud.

Livius säger: Hej Sören! Satsar ni på att vinna Allsvenskan eller på att hänga kvar? Vem i Örgryte får sitt stora genombrott i år?

Zoran Lukic säger: Målsättningen har vi höjt. Nu siktar vi på att komma bland de fyra. Jag personligen tror att Ailton blir en än större stjärnspelare i år. Men även Dominic Yobe kommer slå igenom.

niklas säger: Vilka tror du vinner allsvenskan?

Zoran Lukic säger: Tittar man spelarmaterial säger jag Djurgården.

Bjävern säger: Är det stor skillnad i att träna ÖIS gentemot DIF?

Zoran Lukic säger: Själva träningen innehållsmässigt är detsamma. Men pressen är mycket tuffare i Dif från fans, styrelse och övriga.

säger: Tjena Zoran! först som Helsingborgs supporter vill jag säga att jag respekterar och tycker du är en intressant människa och tränare, nu min fråga: du sa i en intervju i fotbollskväll för ca 3-4 årsedan att det är endast är 4 klubbar som du skulle kunna tänka dig att träna i Sverige, Djurgården, Malmö IFK Göteborg och sen Helsingborg, vad fick dig att ändra på detta?

Zoran Lukic säger: Tack för fina orden du gav mig. Jag gick efter förutsättningar då. De har ekonomi, intresset och historian. Men Öis kom med en handlingsplan som jag tackade ja till. Deras målsättning med att vinna allsvenskan inom tre år sporrar mig.

säger: vilka spelare inom rimligheten hade du velat se i öis?

Zoran Lukic säger: Tobias Hysén hade man gärna velat haft. Och klart det hade varit trevlig om Henke Larsson valt oss.

niklas säger: Vem är din förebild som tränare och vilken är din favorit spelare genom tiderna?

Zoran Lukic säger: Jag har inte någon exakt förebild. Men jag har plockat delar från Sven-Göran Eriksson och Tommy Söderberg som jag lär mig mycket av. Min favorit genom tiderna är Johan Cruyff.

Danijel säger: Hej Zoran tycker du är allsvenskan bästa tränare men har en fråga varför värvar ni inte ifrån forna Jugoslavien där finns mycket tekniska spelare osv.

Zoran Lukic säger: De är en bra fråga. Problemet är att de som är aktuella för oss är att de är alldeles för dyra.

JohnnyBoy säger: Hej Zoran! Vilken allsvensk tränare har du mest respekt för?

Zoran Lukic säger: Svåra fråga. Jag respekterar alla. Men jag har stor respekt för Arne Erlandsen, Nanne Bergstrand och min gamle kollega Sören Åkeby.

AndyKaz säger: Tjena Zoran, först och främst vill jag säga lycka till den här säsongen, men min fråga är: Hur skulle du se på situationen om "Mackan" Allbäck skulle välja att komma hem?

Zoran Lukic säger: Tack för lyckönskningarna. Om Mackan skulle komma hem skulle det var stort för Öis. Intresset skulle öka. Det skulle vara det största som hänt för Öis i modern tid om han kom hem.

elfsborgaren säger: satsar ni på att få hem allbäck?

Zoran Lukic säger: Klart vi har diskuterat. Men det känns inte realistiskt i dagen lägen. Men vi gör allt för att få hem han.

säger: är det kul och vara känd??

Zoran Lukic säger: Vet inte om jag är så jättekänd. Det finns både fördelar och nackdelar. Minuset är att man tappar en del av privatlivet. Men pluset är att jag får jobba med det jag älskar.

Gary säger: Skulle du tacka ja till och träna Djurgården om du fick förfrågan?

Zoran Lukic säger: De är en väldigt, väldigt svår fråga. Men jag skulle tacka nej. Jag har gjort mitt i klubben. Men jag gillar klubben mycket ändå.

Adde säger: Källander kan ju inte vara med imorron. Hur kommer det påverka spelet och vem tar hans plats?

Zoran Lukic säger: Spelet kommer inte påverkas så mycket. Men vi kommer att sakna hans energi matchen. Det är inte bestämt vem som tar hans plats, men de lutar åt att Ola Toivonen tar platsen.

Ängel säger: Vilken spelare förventar du dig mest av i öis på lördag?? och hur slutar matchen?

Zoran Lukic säger: Ja, det är ganska självklart. Våra äldre rutinerade spelare och Ailton som kan avgöra matchen. Den som vinner mittfältskampen vinner matchen. Jag tippar 3-1 till Öis.

ARTIKELN HANDLAR OM