”Visst har det kokat över ibland”

Läsarna om läktarvåld

FOTBOLL

Fotboll väcker starka känslor. Och Aftonbladets nätläsare skriver att fotbollsarenan är ett ställe där man måste få visa sina känslor.

”Fotbollen väcker männens innersta vildnatur... för att slå emot den, måste tillkomma samma naturkraft fast från ordningsvakter och poliser.... Endast i förebyggande syfte”, skriver MM.

Många läsare tycker att debatten om läktarvåld är betydligt överdriven.

Bajen: ”Jag har gått på fotboll i över 15 år. Vill man inte slåss behöver man inte, jag har aldrig behövt ta till nävarna och ingen av mina vänner heller”.

Peter Duckaren: ”Fotboll berör. Att stänga av är överdrivet. Självklart ska man få se fotboll om man älskar ett lag. Låt känslorna flöda!”

Bosse GBG: ”Vad ni överdriver. Det är inte mer bråk innan någon fotbollsmatch än vad det är på stan en vanlig torsdag!”

Fiorentina: ”När blev fotboll en familjesport? När blev det lag på att sitta ner och hålla käft på arenorna? När slutade folk visa känslor? Vet igen här något om fotbollens historia?”

Läktarvåld?

ormjaevel: ”blir förvånad över allt prat om läktarvåld i Sverige. Han tycker inte att det är något stort problem: ”Visst har det kokat över ibland och med all rätt så ska de som bråkar bli avstängda och de som trotsar förbudet ska få betala böter”.

Läktarvåld

Andra läsare tycker att det mindre OK att det förekommer våld på läktaren.

edvin.k.: ”Ni som skriver in och förnekar detta och påstår att pressen förstorar upp det, vad menar ni? Tycker ni att några slagsmål är OK?”

Magnus: ”Men snälla säg inte att det inte finns... När IFK Norrköping mötte DIF i Svenska cupen blev ett flertal IFK fantaster nedslagna av DIF supportrar helt oprovocerat, där satt min barn och såg allt. Det finns INTE? Det var det dummaste jag hört”.

Hårdare tag

petra berntsson skriver att vissa huliganer och supportrar beter sig idiotiskt på matcherna: ”själv är jag en supporter som brukar gå ofta på matcherna och det man ser är inte alltid så kul, så jag tycker att det bara är bra att det blir hårdare tag mot dessa personer”.

Respekt

Elias: ”Genom läktarvåld visar man inte respekt till varken sitt lag eller själva sporten. Det är väldigt synd att blivit så, det är ju bara den egna klubben som förlorar på det. Då visar man inte respekt till sin egen klubb vilket är helt idiotiskt”.

Birgitta Wilén