"Klockrent - det är straff"

Här rivs Figueiredo ner - i slutminuten: "Jag var förbannad"

1 av 3 | Foto: Peter KJELLERÅS
här fäller han wilton I slutminuten stormar AIK:s nyförvärv Wilton Figueiredo mot Geflemålet. I straffområdet kapas han hårt av Thomas Hedlund. Figueiredo faller och hela Råsunda ropar efter straff. Domare Stålhammar väljer att fria och AIK missar ett jätteläge att avgöra premiärmatchen. "Straffen var klockren", säger Bernt Hulsker som såg allt från nära håll.
FOTBOLL

I matchens absoluta slutskede kapades Wilton Figueiredo bryskt av Gefles Thomas Hedlund i straffområdet.

Men domaren Daniel Stålhammar blundade för situationen, och kostade förmodligen AIK premiärsegern.

- Trist, den var klockren, säger AIK-anfallaren Bernt Hulsker.

Den förlorade straffen rörde upp känslorna i AIK-lägret. Efter slutsignalen ansattes domare Stålhammar hårt av främst mittfältaren Derek Boateng och assisterande tränaren Nebojsa Novakovic. Bernt Hulsker och målvakten Daniel Örlund skyndade till för att lugna ner situationen.

- Ja, jag var också förbannad. Men jag försökte ändå lugna ner resten. Det var några som var riktigt arga, det blir väl så när en sådan händelse inträffar i slutminuterna, säger norrmannen.

"Borde avgjort"

Men trots att Hulsker tar händelsen med någorlunda ro vet han vad han såg.

- Jag stod ju precis bakom Wilton när han blev nerdragen. Trist, straffen var klockren. Men domaren gör misstag ibland, det gör vi spelare också. Jag vill inte klaga, för vi borde själva ha avgjort matchen tidigare och då hade det inte varit något att diskutera. Vi hade problem, särskilt med försvarsspelet. Vi får sätta oss ner i veckan och analysera vad vi gjorde för fel.

Fixade straffen

Men trots besvikelsen över de tappade poängen har Bernt Hulsker all anledning att vara nöjd med sin egen insats. Han var klart bäst i AIK, fixade straffen som betydde kvittering och gjorde sen själv 2-1-målet, enkelt inplacerat i tom bur efter att Gefle-målvakten Mattias Hugosson lämnat retur på ett skott från Mats Rubarth.

- Det blir väl knappast årets mål, men det var kul ändå, säger han.

Det måste betyda en del, att du som anfallare får göra mål direkt i premiären för din nya klubb...

- Absolut, väldigt skönt och väldigt viktigt. Nu behöver jag inte gå och tänka på det, istället kan jag koncentrera mig på mitt spel. Men just nu är jag sur för att vi bara fick en poäng.

David Tanentsapf