”Det gäller att ligga på gränsen hela tiden”

Fredrik Bild chattade med läsarna

FOTBOLL
Fredrik Bild.

Janne säger: Tjena! Vem blir Östers viktigaste spelare i år? Nån som du kan flagga för redan nu?

     Fredrik Bild säger: Svårt att säga, men vi har ju köp en bra tjeckisk mittfältare (Pavel Zavadil) som sett bra ut på försäsongen. Han bland annat spelat i Champions League.

Johan säger: Jacobsson sade nyligen att du, trots senaste tidens vänsterbacksspel, i första hand ska konkurrera om en mittbacksplats. Hur ser du på din situation?

     Fredrik Bild säger: Jag ser mig som mittback, men jag spelar där tränaren vill placera mig. Där trivs jag bäst. Var jag spelar i kväll vet jag inte, men det kan bli vänsterback.

Anna säger: Hej Fredrik! Vad tror du om dagens premiär mot IFK? Hur har er uppladdning sett ut? Vi ses i götet ikväll!

     Fredrik Bild säger: Vi åkte till Göteborg redan efter träningen i går kväll och sov på hotell. Nu ska vi värma klockan 13.0o och sedan blir det vila på hotellet en stund. Sen samlas vi 17.00 och åker till arenan. Vi är helladdade för det här.

nuffe säger: Är du vidskeplig och har några speciella rutualer före match?

     Fredrik Bild säger: Nej, inte direkt. I Öster är det inte många som är vidskepliga, faktiskt.

Killian säger: Hur mycket "tjuvknep" använder ni backar er av egentligen? Är det ett måste eller går det att vara juste hela tiden?

     Fredrik Bild säger: Tjuvknep, ha-ha. Det gäller att ligga på gränsen hela tiden, man får ju inte vara för snäll. Man måste spela hårt, men jag försöker spela hårt och resolut inom lagens gränser.

elvispen säger: Vad har du för favoritlag i England?

     Fredrik Bild säger: Newcastle United. Det började i slutet av 80-talet när de värvade Mirandinha, jag tror faktiskt han var den första brassen i England. Sen har intresset hängt. Jag har sett dom två-tre gånger live, bland annat i England.

Jens säger: Hur känns det att vara kallad Spader Kung?

     Fredrik Bild säger: Det är East Front som kommit på det, det har varit några år nu. Det är bara kul, det syftar på min frisyr. Fansen brinner ju för det här, och det är viktigt för oss spelare.

estlander säger: What do you think about Ingemar Teever?

     Fredrik Bild säger: Han har gjort många mål hos oss på försäsongen, han kommer bli viktigt för oss. Han är vass inne i straffområdet.

Benny Strutström säger: Tröttnar du aldrig på Jacobssons knorr och gnöl från bänken?

     Fredrik Bild säger: Ha-ha. Det har väl hänt att man reagerat, men han är ju så, det är Lasses ledarstil att vara engagerad och det smittar av sig på oss spelare. Det är mest postivt för oss, tycker i alla fall jag.

Kalle Kula säger: Vad håller brorsan på med nuförtiden? Bor han också i Växjö? Senast var han väl i BP..? Kan han inte stå och styra bollar på mittfältet hos er i år, ha-ha.

     Fredrik Bild säger: Han bort i Stockholm och är engagerad lite i Djurgårdens ungdomsverksamhet, han brukar hjälpa till som ledare. Han slutade efter 2004, då han var i BP. Men han skulle nog inte palla en hel säsong hos oss, ha-ha.

Marcus säger: Hur tror du det kommer gå för Öster i årets allsvenska?

     Fredrik Bild säger: Vi siktar först och främst på att hålla oss kvar. Men vi har en bättre trupp än förra gången vi var uppe så vi är försiktigt positiva.

Jens säger: Vem hittar på mest hyss i omklädningsrummet? Innan var det Johan Matsson tror jag?

     Fredrik Bild säger: Vi har inte hittat nån fullgod ersättare till Matsson. Det är ingen som sticker ut. Det är faktiskt inte så mycket tokigheter inne i omklädningsrummet nuförtiden.

Lagerman säger: Vilka tror du vinner SM-GULDET iår ?

     Fredrik Bild säger: Jag tror Djurgården gör det, de har bäst material och en stark organisation runt laget.

alex säger: Hej. vad tror du om jag sätter lite pengar på ett kryss i kväll?? lite premiärnerver från båda håll...

     Fredrik Bild säger: Inte helt omöjligt. Det är ett bra tips, vi kan spela utan press. Vi är nog rätt nöjda med en poäng, men man vet ju aldrig hur matchbilden kommer se ut.

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM