”Hade varit kul med Ronaldinho på Stadion”

Djurgårdens Kjell Jonevret chattade med läsarna

FOTBOLL
Kjell Jonevret.

Kenny säger: Vilka blir DIF:s 3 farligaste konkurrenter om guldet?

     Kjell Jonevret säger: Det borde vara Malmö, Göteborg och Helsingborg. Hammarby blir nog också bra.

Hajduk säger: Förra året floppade Ibrahim BA..är det inte en viss risk för flopp för han den nya brasilianaren Tiago Quirino?

     Kjell Jonevret säger: Risken finns alltid. Men Thiago är bara nyss fyllda 21 år. Har vi bara tålamod kommer han lyckas. Kan bli bra redan från början.

Dif4ever säger: Tjenare Kjell! Hur går dina tankar inför det kommande champions league kvalet? Kommer det gå bättre den här gången än det gick förra gången? //Olof

     Kjell Jonevret säger: Vi hoppas ju det. Nu ska vi spela först nio omgångar i allsvenskan. Sen är det VM-uppehåll sen börjar vi fokusera på kvalet. Vi satsar stenhårt på kvalet och det gäller att ha tur i kvalet det finns många bra lag.

Malin säger: Hur är egentligen uppdelingen mellan dig, Sandberg & Rehn? När Sandberg kom trodde man att han skulle bli huvudtränare, men det verkar som att det fortfarande är du som styr och ställer mest.

     Kjell Jonevret säger: Jag är ansvarig. Jag jobbar både med laget och laguttagningar. Mer som sportchef när det gäller nya spelare. Lasse och Stefan jobbar med träningarna. Men vi hjälps åt med det mesta. Jag är deras chef, men vi jobbar som ett team. Vi har dessutom fystränara och målvaktstränare.

Blue Saint säger: Vad är din ställning i punkten angående en eventuell ny arena för Djurgården?

     Kjell Jonevret säger: Den måste komma förrän eller senare. Jag hoppas snarast. Det kan bli att vi bygger om Stadion. Vi måste ligga nära där Stadion ligger nu. Så att vi behåller där fansen har sitt hjärta. Om vi ska konkurrera med övriga Europa behöver vi en modern arena. Det är inte bara jag som tycker det utan hela Djurgården.

daniel säger: Om du fick chansen att spela om matcherna mot Lilleström, vad skulle du ändra taktiskt?

     Kjell Jonevret säger: I första matchen var vi fysiskt underlägsna. Spelarna skulle ha vågat spela ut mer med. I bortamatchen borde vi ha spelat enklare. Vi kom överens att spela 4-3-3 och spela vårt spel. Men vi kanske borde chansat mer. Men nu valde vi det här och det kändes ok.

Lukasz säger: Hej! är det inte så att Zoran och Åkeby fick göra allt skit jobb, medans du glider på deras framgångar?

     Kjell Jonevret säger: Jag glider inte. Jag jobbar hårt. Zoran och Åkeby gjorde ett jättebra jobb. Men vi har förändrat och utvecklat laget mer tycker jag.

Olof säger: Vilket lag är värst att förlora mot?

     Kjell Jonevret säger: De är aldrig roligt att förlora. Men våra fans lider mest när vi förlorar ett derby.

jockee säger: Är Hysén en spelare för VM-truppen?

     Kjell Jonevret säger: Hoppas det. Jag tror att de är viktigt att man har några allsvenskan spelar med. Så att ungdomarna har någon att identifiera sig med när de går och kikar på allsvenska matcher. Men de gäller att Tobbe fortsätter utvecklas.

Kricke säger: Vad är din åsikt om att ett lag i södra Sverige är tvugna att ställa in en match i April? Borde de inte tvingas spela på någon annan arena?

     Kjell Jonevret säger: De är en svår fråga. Vi fick ju lov attt spela våra Royal League-matcher i Södertälje. Om man i Halmstad eller Kalmar har dåligt väder är det dumt att tvinga dem att lira på andra arenor. Men det är det gamla problemet med att vi i Sverige har dåliga förutsättningar från grunden.

Mozzer säger: Hej Kjell! Om du var förbundskapten (och tvingades spela med balansspelare), vem skulle du spela i den defensiva balansrollen, Marcus Lantz, Tobias Linderoth eller Johan Arneng?

     Kjell Jonevret säger: Jag kan inte bedöma Lantz bra. Såg han på Kanerieöarna i vintras och då var han sådär. Jättesvår fråga. Men jag tycker Linderoth gör ett jättebra jobb.

Otto från Reprotryckeriet säger: Vilken av alla värvningar som du varit delaktig i anser du vara mest prisvärd?

     Kjell Jonevret säger: Sören Larsen. Där kan man snacka om jackpot. Kari Arnason som vi köpte relativt billigt kan ockå bli en jackpot. Mattias Jonson är väl den som presterat bäst men han var istället dyr då han kostade fem miljoner. Vi kanske vann ett SM-guld genom Mattias. Han är ett fullblodsproffs.

Johannes säger: Tja Kjell! Hur kändes det för dig från att vara en mindre känd individ, till att helt plötsligt vara tränare för sveriges bästa fotbollslag?

     Kjell Jonevret säger: Nä, de var både och. Att vara tränare för Sveriges bästa fotbollslag är roligt. Men minuset är att man alltid påpassad. Så de är en omställning. Men jag är stolt över att träna Djurgården.

evighet säger: Kommer du ihåg när du vann skytteligan i Mariedal cup(inomhus) med Brommapojkarna?

     Kjell Jonevret säger: Ja, de gör jag faktiskt. Pratade nyligen med Mariedal som fyller 100 år snart. De håller på att göra en bok om 100-årsjubileuemet. Så det var stort att vinna skytteligan som 16-åring.

Räven säger: Hej Guld-Kjell! Var aldrig Atiba Hutchinson aktuell som värvning till DIF på mittfältet? Heja DIF!!!

     Kjell Jonevret säger: Atiba är jätteduktig. Men han var aldrig aktuell för oss som värvning.

Anonym säger: Om du fick erbjudande efter VM om att bli Sveriges förbundskapten, hade du då tagit det?

     Kjell Jonevret säger: Hypotetiskt. Jag trivs bra som klubbtränare och helst nu i Djurgården. Det är en viss typ som blir förbundskapten och jag tror jag gör mer nytta som tränare varje dag i ett omklädningsrum.

SPSP3 säger: Var kommer Stefan Batan att få spela denna säsong? han har spelat på alla vänster positioner var tycker du han bör spela?

     Kjell Jonevret säger: Batan är först och främst en offensiv spelare. Om Hysén är i bra form är han svår att slå ut. Jag ser han först och främst som en offensiv vänsterspelare. Så konkurrensen är tuff för honom.

Stefanh säger: Om du fick välja en spelare från hela världen att värva till DIF, vilken väljer du?

     Kjell Jonevret säger: Visst hade det varit kul att haft Ronaldinho på Stockholm Stadion. Då kunde han ha delat lägenhet med Thiago.

Andreas säger: Tjenare! Jämför gärna Quirino med tidigare anfallare, som tex Laresen. Bättre eller sämre målsinne?

     Kjell Jonevret säger: Larsen fick en otrolig utveckling. Ingen trodde på dansken. Thiago har samma målkänsla. Jag tror Thiago har samma potential som Larsen. Båda är duktiga målskyttar.

fredde säger: kommer ni värva spelare i sommar inför CL? Är Vilakazi fortfarande aktuell?

     Kjell Jonevret säger: Vilakazi är jätteduktig. Vi har inte kunnat fått hit honom på grund av strul nere i Sydafrika. Så han är aktuell. Vi är nöjda med den trupp vi har nu men tappar vi någon spelare måste självklart köpa in nya till kvalet.

aleks säger: börjar det märkas på spelarna att derbyt snart kommer ..för vissa blir det ju första gången dom får spela ett stockholms derby!

     Kjell Jonevret säger: Ja, vi är ju nere i Portugal nu. Men det börjar märkas mer och mer. Alla vill vara med och spela i ett premiärlag. Men Hammarby-matchen är premiären så de är stort för många.

Moderator säger: Då tackar vi Kjell Jonevret. Chattfesten fortsätter med Elfsborgs keeper Johan Wilandh klockan 12.30.

     Kjell Jonevret säger: Lägesrapporten ner ifrån ett soligt Portugal är strålande. Vi kommer behöva ett stort stöd från läktarna. I år är vi laget som är jagade och alla vill slå oss. Så vi behöver den tolfte spelaren. Ha det bra, Kjelle!

sportbladet.se ([email protected])