”Jag gjorde så dumma grejer”

Missade att avgöra - då sågade Magnus Kihlberg sig själv

FOTBOLL

GÖTEBORG

En av få ljuspunkter i en urtrist match. Ändå sågade Magnus Kihlberg sig själv efteråt.

-Jag gjorde så dumma grejor att jag ibland undrade om jag verkligen är en allsvensk fotbollsspelare, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
kapad IFK Göteborg fick bara 0-0 i premiären mot nykomlingen Öster. Magnus Kihlberg var inte nådig i kritiken - mot sig själv. "Ibland undrade jag om jag är en allsvensk fotbollsspelare", kommenterade Kihlberg sin egen insats efter matchen.

IFK Göteborg-Öster (0-0) var precis så trist som det låter. Arne Erlandsen sågade sitt eget lag, och Magnus Kihlberg höll med honom.

-Vi gör ingen bra match, absolut inte. Vi ska kunna prestera bättre.

Det blev bättre mot slutet, och då oftast genom Kihlbergs försorg. Med lite tur kunde han blivit den som avgjort matchen.

Kunde avgjort

-Och då hade vårt spel varit förlåtet, det är ju trots allt vinsten som det handlar om, säger Blåvitts mittfältsförvärv.

443:e minuten: Kihlberg drar till på volley från straffområdeslinjen, men Ali Gerba står i vägen.

489:e minuten: Ett inlägg från vänster når Kihlberg, men Björn Stringheim gör en riktigt fin fotparad.

-Jag var helt säker på att den var inne. Jag fick nästan för bra träff. Hade jag träffat lite snett hade han inte kunnat ta den, säger Kihlberg.

493:e minuten: Det sista som händer, Kihlberg jagar ifatt bollen och drar till på chans. En skottlobb som går tätt utanför stolpen.

-Det där trodde jag inte ens på själv. Men bollen gick rätt nära målet.

Trots chanserna var han ändå missnöjd - med allt.

-Vi var så förberedda på att vi skulle spela långt att det blev det enda vi gjorde. Vi hade ofta mer tid än vi trodde, men i stället för att ta emot bollen och spela kort så tjongade vi iväg den. Det behöver inte vara fel att tjonga, men vi måste vinna andrabollarna också, och inte tjonga iväg dem också.

Känslan när Erlandsen gjorde ett trippelbyte?

-Jag blev förvånad, eftersom det var så pass tidigt i matchen. Men han var tvungen att göra något, och kunde ha bytt ut vem som helst egentligen.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM